Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bunun adı: Armalı soygun

Bunun adı: Armalı soygun
0
38

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
TEOG%2Dkaldirildi%2Dyerine%2Dkaos%2Dgeldi%2D197647%2Ejpg

Yeni eğitim-öğretim devri başladı. Okulların açılması birçok sorunu de beraberinde getirdi. Okullardaki ‘serbest forma’ uygulamasının rant kapısına dönüşmesi velileri bezdirdi.

Bilhassa Ankara İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyük kentlerdeki birçok okulun giysilerini tek bir firma satıyor. Forma alacak veliler monopolleşmeye sebep olan sistemle alternatif bulamıyor. Türkiye gazetesinden Mahmut Özay’ın haberine nazaran; kıyafetlerin armalı olması sebebiyle fırsatçılar olağan fiyatı 10 TL olan bir tişörtü 70 TL’ye satıyor. Bu soygunu kimi fırsatçılar kendi başlarına yaparken kimileri da okul idaresi ile anlaşarak yapıyor.

İKİ YIKAMADA SOLUYOR

Velilerden Ayşe Ok “Ürünlerde kumaş kalitesi yok. İki yıkamada solup gidiyor. İstenen fiyatlar ise uçuk... ‘Git öbür bir yerde bulursan al’ diyorlar. Ukalaca bir hale maruz kalıyoruz. Öbür dermanımız olmadığı için mecburen alıyoruz” dedi.

KRONİKLEŞEN SORUN

Okullara maddi çıkar sağlansın diye bu yola başvuran okul yöneticilerine davet yapan aileler “Armaları okuldan biz cüzi bir fiyata alalım. Kıyafetlerin üzerine dikelim. Hem biz fazla paralar ödemeyelim hem de okul kazansın” diyor… Her sene kronikleşen sorun için aileler Ulusal Eğitim Bakanlığından somut bir adım bekliyor.

858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt