Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bünyeyi Kuvvetlendiren Macun

Bünyeyi Kuvvetlendiren Macun
0
45

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bünyeyi Kuvvetlendiren Macun bünyeyi kuvvetlendirmek bünyeyi yükseltmek için bünye güçlendirici bünye güçlendirme güçlendiren yiyecekler Bir tutanı zencefil ve üzerlik tohumu, yarım tutam tarçın ve karanfille birlikte bir avuç ceviz içi dövülerek ezilir Hazırlanan karışım suları çekilinceye dek kaynatılarak pişirilir Sıkılarak hazırlanan karışıma, macun kıvamına gelinceye değin bir parça raziyane tozu ilâve edilerek pekmez ile yoğrulur Elde edilen macun, badem yağı ile yumuşatıldıktan sonradan bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır Bünyeyi kuvvetlendiren bu macundan sabah ve akşam birer çorba kaşığı yenir Üç adet domalan mantarı, iki adet harnup, yarımşar avuç fındık içi ve ceviz içi ve yarım tutam narçiçeği karanfille birlikte, dövülerek ezilir Hazırlanan karışım yarım saat vakit ile suda pişirilir Sıkılarak hazırlanan karışıma macun kıvamına gelinceye değin yarım avuç çavdar unu ilâve edilerek dut pekmezi ile yoğrulur Elde edilen macun bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır Hazırlanan macundan, günde bir ya da iki çorba kaşığı yenir İkişer tutam mürver çiçeği ve kişniş tohumu, bir tutam kenevir tohumu, yarım tutam hardal tohumu, yarımşar avuç badem içi dövülerek ezilir Hazırlanan karışım yirmi dakika zaman ile suda pişirildikten sonradan süzülür Süzülen karışıma macun kıvamına gelinceye değin dövülmüş Şam fıstığı ilâve edilerek bal ile karıştırılır ve bir kavanoza doldurularak serin bir yerde saklanır Günde iki çorba kaşığı yenir İki baş domalan mantarı, bir parça keten tohumu, yarım tutam karanfil, bir avuç badem içi ile birlikte dövülerek ezilir Hazırlanan karışıma beş adet çilek ve iki çorba kaşığı kuşburnu pekmezi ilâve edilerek on beş dakika vakit ile suda pişirilir Süzülerek elde edilen posaya macun kıvamına gelinceye değin dövülmüş nohut unu ilâve edilerek bal ile yoğrulur Hazırlanan macun ayçiçeği yağı ile yumuşatıldıktan daha sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır Bünyeyi güçlendiren bu macundan, yemek yemek aralarında ve yatmadan önce bir ile iki çorba kaşığı yenir  
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt