iltasyazilim
FD Üye
Burginyon Yumurta Tarifi Resimli
Burginyon Yumurta Tarifi
Burginyon Yumurta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
Yarım domates ufak piyaz doğranmış
Yarım yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı un
1 akarsu kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek
Yapılışı: Minik bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ek edin Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, yavaş yavaş kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün Sos yarım su bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı Tostları yumurta sahanına koyun Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek değin bir suyu ocağa koyup içerisine bir tedarik sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonradan yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susamış olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün *
Burginyon Yumurta Tarifi
Burginyon Yumurta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
Yarım domates ufak piyaz doğranmış
Yarım yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı un
1 akarsu kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek
Yapılışı: Minik bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ek edin Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, yavaş yavaş kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün Sos yarım su bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı Tostları yumurta sahanına koyun Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek değin bir suyu ocağa koyup içerisine bir tedarik sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonradan yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susamış olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün *