iltasyazilim
FD Üye
Burgu Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*14 yaprak baklavalık yufka
*2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*56 damla limon suyu
*
Burgu Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet kaynamaya bırakılır Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup 5 dkka daha kaynatıp soğumaya bırakın Yufkalardan bir tanesini tezgaha alın Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sararak katlayın Hamuru elinizle oklavanın ortasına doğru büzün ve oklavadan çekip borcama dizin Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 3035 dk pişirin Pişen tatlıya soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın Afiyet olsun
*14 yaprak baklavalık yufka
*2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*56 damla limon suyu
*
Burgu Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet kaynamaya bırakılır Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup 5 dkka daha kaynatıp soğumaya bırakın Yufkalardan bir tanesini tezgaha alın Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sararak katlayın Hamuru elinizle oklavanın ortasına doğru büzün ve oklavadan çekip borcama dizin Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 3035 dk pişirin Pişen tatlıya soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın Afiyet olsun