iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
45 kişilik
1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl Burgunyon şarap yada kırmızı şarap
HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 23 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin İyice karıştırın ve 23 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz
45 kişilik
1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl Burgunyon şarap yada kırmızı şarap
HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 23 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin İyice karıştırın ve 23 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz