Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Burhan Kuzu, ‘Bir kere ‘görüştüm’ dediği Zindaşti’yle defalarca telefonda konuşmuş

Burhan Kuzu, ‘Bir kere ‘görüştüm’ dediği Zindaşti’yle defalarca telefonda konuşmuş
0
58

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
Kuzu%2DBir%2Dkere%2Dgorustum%2Ddedigi%2DZindasti%2Dyle%2Ddefalarca%2Dtelefonda%2Dkonusmus%2D232799%2Ejpg

Polis fezlekesindeki HTS kayıtlarına nazaran Kuzu, 2015’ten sonra Zindaşti ve adamlarıyla tekraren görüştü ya da mesajlaştı. Kayıtlara nazaran Kuzu kendisini Zindaşti ile tanıştıran A.U. isimli bayanla da daima irtibat halindeydi. Mevzuya ait Twiter’dan “Kuzu ile kaç defa ve niye görüştünüz” sorumuzu yanıtlayan Zindaşti, “Ben yamyam değilim ki herkes ile görüşme hakkım var” dedi. 

Zindaşti’yi tahliye ettirdiği sav edilen eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Siyasetleri Konseyi üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarını gazetemiz ortaya çıkarmıştı. Savlarla ilgili “Şahsı asla tanımam ve olayla da hiçbir ilgim yoktur” açıklaması yapan Kuzu, fotoğraflarının ortaya çıkmasının akabinde Zindaşti ile yemek yediğini kabul ederek “2011 yahut 2014... Vatandaşlık için yardım istedi. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Ben de genel müdürü aradım, yardımcı olmalarını istedim. Müdür bir ay sonra bana döndü, “hocam bu adamın düşünceleri falan var” dedi bana. Ben de sorun varsa kalsın dedim. Bir daha da görmedim adamı, birinci ve son görüşümdü” demişti.  

TEKRAREN GÖRÜŞMÜŞLER

Zindaşti ve adamlarının polis tarafından el konulan telefonlarına ait HTS kayıtları, Kuzu’nun “2011 yahut 2014 bir defa görüştüm” kelamlarının yanlışsız olmadığını ve çok defa görüştüğünü gözler önüne serdi. Polis fezlekesine Zindaşti ve adamlarının Kuzu ile yaptığı telefon konuşmaları, bildirileri girdi. Kayıtlarda 1 Kasım 2015’te Zindaşti’nin “5557” numaraları ile biten telefonundan Kuzu’ya “Hocam” yazarak bir görüntü gönderdiği, buna karşılık Kuzu’nun “0290” numaraları ile biten telefonundan “Allah utandırmasın inşallah” yazdığı yer aldı. Zindaşti’nin Kuzu ile 9 Ekim 2015 tarihinde telefon konuşması yaptığı, adamı olan Ekrem Öztunç’a ilişkin görünen “9999” numaraları ile biten telefonundan ise Kuzu ile 2016 yılı mart ayında 9 kez görüştüğü, 29 Mart 2016’da ise yeniden mesajlaştığı ortaya çıktı. 

Ayrıyeten Zindaşti’nin sürücüsü olan ve ismi birçok cinayete karışan Ali Koçak’ın Burhan Kuzu ile 22 Eylül 2015 tarihinde telefon ile konuştuğuna ait kayıtlar da yer aldı. Zindaşti’nin Kuzu ile kendisini tanıştırdığını sav ettiği eski AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi A.U’nun Kuzu ile 2016 Mart ayında çabucak hemen her gün görüştüğüne ait kayıt ise dikkat çekti. Kuzu’nun telefonunun, Zindaşti’nin rehberinde “Burhan Kuzu Hocam” diye kayıtlı olduğu da görüldü.  

‘KUZU KUZU OTURMUŞ GARİBİM’

Ayrıyeten Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarının 2011 yahut 2014 yıllarında değil, Eylül 2015 tarihinde çekildiği ortaya çıktı. Fezlekede Zindaşti’nin telefonundan “Fardin Yeni” ismiyle kayıtlı şahsa Kuzu ile çekilmiş fotoğrafları attığı ve yazıştıkları yansıdı. “Fardin Yeni”nin cevap olarak “Kuzu kuzu oturmuş garibim” dediği, Zindaşti’nin ise buna karşılık “Ya bizim hoca” dediği kayıtlarda görüldü.

‘BEN YAMYAM DEĞİLİM’

Uyuşturucu baronu olduğu sav edilen ve birçok cinayetten sorumlu tutulan Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 tarihinde Silivri Cezaevi’nden tahliye olduktan sırra kadem bastı. Yurtdışında olduğu kestirim edilen Zindaşti’ye Twitter hesabı üzerinden ulaştık. Sorularımızı yanıtlayan Zindaşti, hakkındaki argümanların gerçek olmadığını savunurken “İddianamede FETÖ yahut uyuşturucuyla ilgili tek bir suçlama yoktur. Asprinle dahi yakalanmadan baron yapıldım” dedi. “Elimden geldiğince uyuşturucu üzere zehir unsurlarla uğraş ettim” diyen Zindaşti, “Neredesiniz, ne iş yapıyorsunuz” sorumuzu, “Türkiye’deki mal varlığıma önlem konulduğu için, ayrıyeten rahat gezemediğim için, şu an an işsizim” diye yanıtladı. Burhan Kuzu ve hükümete yakın birtakım isimlerle görüştüğü tezlerini hatırlattığımız Zindaşti, “Burhan Hoca mevzu ile ilgili açıklama yapmıştır, sanırım vatandaşlık için görüşmüştüm. Ben yamyam değilim ki herkes ile görüşme hakkım var” dedi. 

SÖZ BİLE VERMEDİ

Gazetecilerin hata üretilerek jet süratiyle tutuklandığı bir ortamda, hâkim ve savcıların sözlerine rağmen Burhan Kuzu soruşturmasında adım atılmadı.

OdaTV, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze manzaralarına OdaTV ulaştı” haberini yayına koyduktan birkaç saat sonra soruşturma açıldı. Yalnızca 2 mezar ve “Teşkilat” yazan bir çelenk fotoğrafının yer aldığı haberin üzerinden 8 saat geçmeden gece saat 04.30’da konutu basılarak gözaltına alınan Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklandı. Akabinde Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Yeni Hayat gazetesinin iki yöneticisi tutuklandı. CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç hakkında 4 Mart’ta TBMM’de yaşanan tartışmanın üzerinden 24 saat geçmeden fezleke hazırlanarak Meclis’e gönderildi. 

19 Ekim 2018’de Zindaşti’nin tahliyesi ile ilgili tezler üzerine Kuzu hakkında yaklaşık 1.5 yıl sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmen inceleme başlatılmıştı. Özel Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında Yargıçlar ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) görevlendirdiği müfettişlerce hakim ve savcıların sözleri alınmıştı. Hâkim ve savcıların sözü Kuzu’nun yargıya baskı yaptığını ortaya koymuştu. Haftalar geçti, fakat Kuzu şimdi söz bile vermedi.

Zehra Özdilek/Cumhuriyet

858,510Konular
982,876Mesajlar
30,657Kullanıcılar
hte1994Son üye
Üst Alt