Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Burhan Kuzu'dan 'Zindaşti' açıklaması: Yargıya baskı yapabileceğimi nasıl düşünürsünüz, sadece hâkimi aradım

Burhan Kuzu'dan 'Zindaşti' açıklaması: Yargıya baskı yapabileceğimi nasıl düşünürsünüz, sadece hâkimi aradım

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Kuzu%2DBir%2Dkere%2Dgorustum%2Ddedigi%2DZindasti%2Dyle%2Ddefalarca%2Dtelefonda%2Dkonusmus%2D232799%2Ejpg

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı periyodunda basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliye edilmesi için yargıya baskı yaptığı argüman edilen eski AKP milletvekili Burhan Kuzu'nun kendini aradığını yazdı.

Beki,  "Kuzu, 'Yargıya baskı yapabileceğimi nasıl düşünürsün’ diye teessüflerini bildirdikten sonra...Zindaşti’yi ‘uyuşturucu taciri’ olarak tanımadığına, gerçek kimliğini hür bırakılıp kaçtığıyla ilgili haberleri okurken birinci fark ettiğine beni yeminle temin etti." niyetini lisana getirdi. 

Beki, Kuzu'nun kendisine yaptığı açıklamayı bugünkü köşesinde şöyle paylaştı: 

“İnan ki bilmiyordum, yurtdışındaki bir cinayete azmettirmekten yargılanıyordu, siyasetçi olarak fotoğraf çektirdiğim herkesten sabıka kaydı soramam, öğrencim de olan bir avukat beni bulaştırdı, aradım lakin tahliyesi için hakime baskı yapmadım, zati Cumhurbaşkanlığı Hukuk Şurası üyeliğinden diğer sıfatım yok, ne gücüm ve forsum olur ki, ayrıyeten salan hâkim yüklü rüşvetten yargılanıyor, 8 aydır iddianamesi yazılamadıysa nasıl tutayım gerekçesiyle bıraktı, lakin okka altına ben gidiyorum medyada, anlıyorum ki bilmeden tezgâhlarına alet edilmişim, şu bu mazeretle telefonla birkaç konuşturulmam da bu türlü, dahlim varmış üzere gösterilebilecek bir kurguyla tongaya düşürülmüşüm, hem şahsın vatandaşlık başvurusu da kabul edilmedi, savcılığa da bu tarafta sözümü verdim, göreceksiniz suçlamalardan aklanacağım, masumum” dedi.

Kendisi için talep ettiği hukuka hürmet, yargılama sonucunu bekleme, palavra ve iftirayla lekelenmeme, yargısız infazdan korunma ve soruşturmanın kapalılığına riayet hakkını diğerlerine çok gördüğü örnekleri hatırlattım.

Üç yıla yakındır o iddianame yazıldı, bu yazılacak derken tutukluluğu sündürülen Osman Kavala için, içeriği bilinmeyen baz istasyonu sinyallerini telefonda yüzlerce saatlik kuşkulu, gizemli casusluk görüşmesiymiş üzere sunduğu ‘yargısız infaz’ tivitlerini...Ve görüşme içeriği belirli kendi HTS kayıtları ortaya çıktıktan sonra özeleştiri yapıp yapmadığını sordum.

Özeleştiri yaptığını, empati kurduğunu söyledi. Kendisi için istediği haklardan herkesin yararlanması gerektiğini kabul etti. Her vakit prensipte tutuksuz ve adil yargılamadan yana olduğunu da ısrarla ekledi.

Konuşmamızı özetle, mealen aktardım. Üstümde kalmasın, mahsus selamlarını iletti.
Takdiri sizin...

Dilerim, gerçekler en kısa vakitte aydınlatılsın ve hak neyse yerini bulsun. Yeniden dilerim ki diğerlerinin hakkına, hukukuna hoyratça, önüne ardına bakmadan palas pandıras girenler, başlarına bir musibet gelmeden, başlarını duvara çarpmadan uyansın. Hak ve hukuk hassaslığını,  bir gün kendilerine de lazım olacağını yaşayarak öğrenmeden evvel kazansınlar.

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt