Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Burma Baklava (Çıtır Çıtır)

Burma Baklava (Çıtır Çıtır)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Burma Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler Şerbet:


*3 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı limon suyu

Baklava:


*2021 adet baklavalık yufka (400 gr)
*180 gr ceviz içi

Baklava Sosu:


*100 gr tereyağı
*150 gr margarin

Burma Baklava (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Önce şekeri ve suyu kaynatın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatıp dinlendirin soğusun
Cevizi poşete koyup merdaneyle üzerinden geçip ezdim Sonra Cevizini bir tepside her kat İçin hesaplayıp bölüp hazırlayın
Yufkayı serin Cevizi yayın Oklavayı koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın Kenarlardan ortaya doğru iki elinizle büzdürün Sonra bir elinizle baklavayı üstünden tutup diğer elinizde oklavayı tutup çektirin
?Hepsini tepsiye dizdikten sonra, Yarım saat üzeri açık bekletin ki yufkalar biraz kurusun Kurusun ki baklavanız daha çıtır olsun
??Yarım saat Sonra margarini ve tereyağını beraber eritip Baklavanın her yerine yayın
??200 derece önceden ısıtılmış fırına istediğiniz kızarıklığı yakalayana kadar pişirin
??Baklava Fırından çıktıktan 30 dakika Sonra soğuk olan şerbeti ılık olan baklavaya gezdirin

?
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt