iltasyazilim
FD Üye
Burma Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava yufkası
*200 gram tereyağ
*50 gram sıvı yağ (yarım çay bardağı)
*3 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Burma Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbetimizi 10 dk kaynatıyoruz ve kapatmaya yakın limonunu sıkıyoruz
*Tereyağını tavada eritiyoruz sıvı yağ da ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Yağ soğuduktan sonra yufkamızı tezgaha seriyoruz ve üzerine çok az yağdan sürüyoruz(dikkat çok fazla sürerseniz tatlınız çok ağır olur)
*3 kat yufka olacak İlk yufkayı sereceğiz üzerine az yağ süreceğiz İkinci kata da aynı sonra üçüncü katı da hafif yağlayıp cevizi serpeceğiz*Aşırı çok serpmeyin ağır olmasın Bol olsun diye çok koymayın çok ağır oluyor (denendi )
*Yufkanın kısa yerinden içe doğru biraz katlıyoruz ve oklavayı koyup sarıyoruz
*Kenarlarından ortaya doğru büzüyoruz
*Oklavadan çıkarıp yağladığımız tepsiye diziyoruz
*Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi yapıyoruz
*180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 40 dk)
*İlk sıcaklığı giden tatlımızı (15 dk bekletin) dilimlere kesiyoruz ve şerbetimizi kepçe yardımı ile döküyoruz
*Üzerine fıstık serpebilirsiniz
Püf noktaları:
Yufkaları kullanırken üzerine sofra bezi örtün ki kurumasın
Cevizler mutlaka ince çekilsin hafif dişe değsin ama yufkayı delmesin
Fırın tepsisine dizebilirsiniz
Son olarak tatlıyı muhafaza etmek için sakın üzerine streç film kapatmayın yumuşatıyor ve çıtırlığı gidiyor Soğuk fırına kaldırabilirsiniz üzerini kapatmadan Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun
Tarifim %100 denenmiştir
*1 paket hazır baklava yufkası
*200 gram tereyağ
*50 gram sıvı yağ (yarım çay bardağı)
*3 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
*3, 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Burma Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbetimizi 10 dk kaynatıyoruz ve kapatmaya yakın limonunu sıkıyoruz
*Tereyağını tavada eritiyoruz sıvı yağ da ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Yağ soğuduktan sonra yufkamızı tezgaha seriyoruz ve üzerine çok az yağdan sürüyoruz(dikkat çok fazla sürerseniz tatlınız çok ağır olur)
*3 kat yufka olacak İlk yufkayı sereceğiz üzerine az yağ süreceğiz İkinci kata da aynı sonra üçüncü katı da hafif yağlayıp cevizi serpeceğiz*Aşırı çok serpmeyin ağır olmasın Bol olsun diye çok koymayın çok ağır oluyor (denendi )
*Yufkanın kısa yerinden içe doğru biraz katlıyoruz ve oklavayı koyup sarıyoruz
*Kenarlarından ortaya doğru büzüyoruz
*Oklavadan çıkarıp yağladığımız tepsiye diziyoruz
*Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi yapıyoruz
*180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz (Yaklaşık 40 dk)
*İlk sıcaklığı giden tatlımızı (15 dk bekletin) dilimlere kesiyoruz ve şerbetimizi kepçe yardımı ile döküyoruz
*Üzerine fıstık serpebilirsiniz
Püf noktaları:
Yufkaları kullanırken üzerine sofra bezi örtün ki kurumasın
Cevizler mutlaka ince çekilsin hafif dişe değsin ama yufkayı delmesin
Fırın tepsisine dizebilirsiniz
Son olarak tatlıyı muhafaza etmek için sakın üzerine streç film kapatmayın yumuşatıyor ve çıtırlığı gidiyor Soğuk fırına kaldırabilirsiniz üzerini kapatmadan Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun
Tarifim %100 denenmiştir