iltasyazilim
FD Üye
Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 bardak sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*2 kaşık yoğurt
*çok az tuz serpilir
*Aldığı kadar un
Şerbet için:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İç harcı için:
*Fındık kullandım ben fıstık veya cevizle de yapabilirsiniz
Burma Baklava Tarifi Yapılışı Yumurta, sıvı yağ, sut, sirke, kabartma tozu, yoğurt, tuz ve un kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur 510 dakika dinlendirilir Daha sonra hamurdan 5 veya 6 parça koparılır Sırayla nişastayla ince olacak şekilde açılır İçerisine dövülmüş fındıklar serpilir oklava ya sarılır çok bastırmadan büzdürülür Ve oklava çıkartılır Tırtıl gibi olan hamurumuz parmak boyutunda kesilir*Yağladığımız borcama sırayla dizilir Diğer hamur parçaları da nişastayla ince açılır iç malzemesi eklenir oklava ile büzdürülür ve kesilir Borcama tamamı dizildikten sonra ocakta borcamınızın boyutuna göre tereyağ kaynatılır üzerine kaşıkla gezdirilir Fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir*Şerbetinizi daha önceden kaynatırsanız Baklavanız biraz ılınınca üstüne soğuk şerbetinizi gezdiriniz Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 bardak sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*2 kaşık yoğurt
*çok az tuz serpilir
*Aldığı kadar un
Şerbet için:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İç harcı için:
*Fındık kullandım ben fıstık veya cevizle de yapabilirsiniz
Burma Baklava Tarifi Yapılışı Yumurta, sıvı yağ, sut, sirke, kabartma tozu, yoğurt, tuz ve un kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur 510 dakika dinlendirilir Daha sonra hamurdan 5 veya 6 parça koparılır Sırayla nişastayla ince olacak şekilde açılır İçerisine dövülmüş fındıklar serpilir oklava ya sarılır çok bastırmadan büzdürülür Ve oklava çıkartılır Tırtıl gibi olan hamurumuz parmak boyutunda kesilir*Yağladığımız borcama sırayla dizilir Diğer hamur parçaları da nişastayla ince açılır iç malzemesi eklenir oklava ile büzdürülür ve kesilir Borcama tamamı dizildikten sonra ocakta borcamınızın boyutuna göre tereyağ kaynatılır üzerine kaşıkla gezdirilir Fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir*Şerbetinizi daha önceden kaynatırsanız Baklavanız biraz ılınınca üstüne soğuk şerbetinizi gezdiriniz Afiyet olsun