Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Burma Baklava

Burma Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1,5 çay kaşığı tuz
*1,5 çay kaşığı karbonat
*2 çay kaşığı sirke
*Aldığı kadar un

Açmak İçin;

*Nişasta
*Çok az un

Arası İçin;

*Ben fındık kullandım siz ne isterseniz kullana bilirsiniz

Üzer İçin;

*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti İçin;

*3,5 bardak şeker
*5 bardak su
*Yarım limon

Burma Baklava Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar,
Öncelikle tüm malzemeyi katıp yoğralım, (çok sert olmayacak bir hamur elde edelim) hamurları küçük küçük beze yapalım dolaba koyalım yarım saat dinlensin
Hamur dinlenirken şerbetini yapalım, yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatalım, kapatmadan beş dakika önce limonu sıkalım ve soğumaya bırakalım
Nişastaya çok az un ilave edelim, yarım su bardağı kadar filan hamuru açalım (ne kadar ince olursa o kadar iyi yırtılması önemli değil) arasına fındık serpelim oklavaya saralım yufkayı ve büzelim ve yavaşça oklavadan çıkaralım yağlamış tepsiye koyalım bütün hamuru böyle yapalım
Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağı dökelim
180 derece de yaklaşık yarım saat pişirelim yavaş yavaş pişirelim ki içi hamur olmasın
Çıkar çıkmaz şerbetini dökelim 45 saat dinlendirelim
Not: Ben bezeleri küçük ceviz büyüklüğünde yapıyorum ve tek seferde oklavaya sarıyorum eğer bezeler büyük yaparsanız hamuru tam ortasından kesip iki seferde sarın

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt