iltasyazilim
FD Üye
Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka (Nimet marka güzel oluyor)
*750 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
*Fındık veya ceviz içi
Şerbeti İçin;
*6,5 bardak şeker
*7 bardak su
*Limon
Burma Baklava Tarifi Yapılışı
Yufkalardan 2 şer adet alınır, üzerine eritilmiş margarin sürülür Sonra fındık içi her yerine serilir oklavaya sarılır yufka büzülür Fırın tepsisine dizilir, bütün yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır, artan margarin üzerlerine gezdirilir 180 derece fırında ağır ağır pişer Kızardıktan sonra fırından çıkartılır soğutulur Daha sonra şerbet hafif ağda kıvamına gelene kadar pişer Üzerine limon sıkılır ve soğuk tatlının üzerine gezdirilir Eğer tatlı yumuşak olun diyorsanız üzerini örtün ama hıyır çıtır olsun diyorsanız örtmeyin Afiyet Olsun ?
*1 paket baklavalık yufka (Nimet marka güzel oluyor)
*750 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
*Fındık veya ceviz içi
Şerbeti İçin;
*6,5 bardak şeker
*7 bardak su
*Limon
Burma Baklava Tarifi Yapılışı
Yufkalardan 2 şer adet alınır, üzerine eritilmiş margarin sürülür Sonra fındık içi her yerine serilir oklavaya sarılır yufka büzülür Fırın tepsisine dizilir, bütün yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır, artan margarin üzerlerine gezdirilir 180 derece fırında ağır ağır pişer Kızardıktan sonra fırından çıkartılır soğutulur Daha sonra şerbet hafif ağda kıvamına gelene kadar pişer Üzerine limon sıkılır ve soğuk tatlının üzerine gezdirilir Eğer tatlı yumuşak olun diyorsanız üzerini örtün ama hıyır çıtır olsun diyorsanız örtmeyin Afiyet Olsun ?