iltasyazilim
FD Üye
Burma Baklavam Tarifi İçin Malzemeler
*11 12 yaprak baklavalık yufka
*175 gr tereyağı
*Dövülmüş fındık içi ( ceviz içi )
Şerbeti için;
**2 su bardağı su
**2 su bardağı toz şeker
**Çeyrek limonun suyu
Burma Baklavam Tarifi Yapılışı Şerbet için;
Öncelikle bir tencereye suyu ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın Şerbetiniz kaynamaya başladıktan son limon suyunu da içine sıkın altını kısın 15 dk öylece kaynadıktan sonra altını kısıp soğumaya bırakalım
Ardından küçük bir tavada tereyağını eritelim, sonrasında bir adet yufkayı alıp serelim, fırça yardımı ile eriyen tereyağımızdan sürelim Ardından yufkanın üzerine dövülmüş fındık veya ceviz şerpiştirelim oklava ile yavaş yavaş saralım ve iki eliniz ile yufkayı büzün
Hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım ben yuvarlak olarak koydum siz istediğiniz şekilde de koyabilirsiniz bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim ve kalan tereyağımızı tekrar ocağa alıp iyice ısıttıktan sonra bitmiş tepsimizin üzerine dökelim
Önceden ısıttıgımız 180° derece fırında 30 dk üstü kızarana dek pişirip 10 dk soğumaya bırakalım
ılıyan şerbetimizi de üzerine ilave edip 30 dk dinlendirelim ve servise hazır*
*11 12 yaprak baklavalık yufka
*175 gr tereyağı
*Dövülmüş fındık içi ( ceviz içi )
Şerbeti için;
**2 su bardağı su
**2 su bardağı toz şeker
**Çeyrek limonun suyu
Burma Baklavam Tarifi Yapılışı Şerbet için;
Öncelikle bir tencereye suyu ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın Şerbetiniz kaynamaya başladıktan son limon suyunu da içine sıkın altını kısın 15 dk öylece kaynadıktan sonra altını kısıp soğumaya bırakalım
Ardından küçük bir tavada tereyağını eritelim, sonrasında bir adet yufkayı alıp serelim, fırça yardımı ile eriyen tereyağımızdan sürelim Ardından yufkanın üzerine dövülmüş fındık veya ceviz şerpiştirelim oklava ile yavaş yavaş saralım ve iki eliniz ile yufkayı büzün
Hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım ben yuvarlak olarak koydum siz istediğiniz şekilde de koyabilirsiniz bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim ve kalan tereyağımızı tekrar ocağa alıp iyice ısıttıktan sonra bitmiş tepsimizin üzerine dökelim
Önceden ısıttıgımız 180° derece fırında 30 dk üstü kızarana dek pişirip 10 dk soğumaya bırakalım
ılıyan şerbetimizi de üzerine ilave edip 30 dk dinlendirelim ve servise hazır*