iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr çiğ burma kadayıf
3 su bardağı toz şeker
250 gr Antep fıstığı içi
250 gr sadeyağ
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
25 su bardağı su
5~6 damla limon suyu
Burma kadayıf hazırlanışı
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın Şurup kıvamına gelince 56 damla limon suyu ekleyin Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun Uzun tarafından rulo şeklinde sarın Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin Servis yapın
500 gr çiğ burma kadayıf
3 su bardağı toz şeker
250 gr Antep fıstığı içi
250 gr sadeyağ
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
25 su bardağı su
5~6 damla limon suyu
Burma kadayıf hazırlanışı
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın Şurup kıvamına gelince 56 damla limon suyu ekleyin Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun Uzun tarafından rulo şeklinde sarın Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin Servis yapın