iltasyazilim
FD Üye
Burma Koca Karı Gerdanı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 kahve fincanı zeytin yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 kahve fincan su
*1 çay kaşığı karbonat
*Tuz
*Alabildiği kadar un
*Çekilmiş ceviz toz şeker
Açmak için :
*Nişasta
Burma Koca Karı Gerdanı Tarifi Yapılışı Önce ceviz ve toz şeker bir kabın içine alınıp karıştıralım farklı bir yerde yumurta, zeytin yağı, yoğurt, sirke ve su karıştıralım Karıştırıldıktan sonra içine yavaş yavaş su ilave edelim Hamuru biraz yoğurduktan sonra içine tuz ve karbonatını ardından tereyağını ilave edelim Hamuru kulak memesi kıvamına getirdikten sonra yarım saat dinlendirelim Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturalım bezeleri nişasta serperek açalım Sofra büyüklüğüne gelen hamurları ortadan ikiye keselim hamurun üzerine ceviz serpiştirerek çift oklavaya dolayalım Dolanan hamuru oklava üzerinde iki elimizle bir araya sıkıştırıp büzelim oklavayı çekeriz Hamurdan küçük parçalar halinde keseriz ve fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştirelim Üzerine arzuya göre yarım paket erimiş margarin veya tereyağını hamurların üstüne gezdirerek dökelim Kızdırılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim İster şerbet dökülür ister kuru yapıp toz şeker serpilir
Şerbetli yapmak isterseniz :Şerbet için 4 bardak şeker, 4 bardak su ,limon dilimiFırından çıkınca üzerine sıcak şerbet dökülür
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 kahve fincanı zeytin yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 kahve fincan su
*1 çay kaşığı karbonat
*Tuz
*Alabildiği kadar un
*Çekilmiş ceviz toz şeker
Açmak için :
*Nişasta
Burma Koca Karı Gerdanı Tarifi Yapılışı Önce ceviz ve toz şeker bir kabın içine alınıp karıştıralım farklı bir yerde yumurta, zeytin yağı, yoğurt, sirke ve su karıştıralım Karıştırıldıktan sonra içine yavaş yavaş su ilave edelim Hamuru biraz yoğurduktan sonra içine tuz ve karbonatını ardından tereyağını ilave edelim Hamuru kulak memesi kıvamına getirdikten sonra yarım saat dinlendirelim Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturalım bezeleri nişasta serperek açalım Sofra büyüklüğüne gelen hamurları ortadan ikiye keselim hamurun üzerine ceviz serpiştirerek çift oklavaya dolayalım Dolanan hamuru oklava üzerinde iki elimizle bir araya sıkıştırıp büzelim oklavayı çekeriz Hamurdan küçük parçalar halinde keseriz ve fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştirelim Üzerine arzuya göre yarım paket erimiş margarin veya tereyağını hamurların üstüne gezdirerek dökelim Kızdırılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim İster şerbet dökülür ister kuru yapıp toz şeker serpilir
Şerbetli yapmak isterseniz :Şerbet için 4 bardak şeker, 4 bardak su ,limon dilimiFırından çıkınca üzerine sıcak şerbet dökülür
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.