iltasyazilim
FD Üye
Burma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı maya
*1 yemek kaşığı şeker
*12 su bardağı maden suyu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ(ben zeytin yağı kullanıyorum)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta(akı içine, sarısı üzerine)
*89 su bardağı un
*150 gr oda sıcaklığında tere ve ya margarin yağı
*
Burma Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm erzaklar bir kapa konur ve hamur yoğrulur 7 bardak un ekledikten sonra, unu hamurun kıvamına göre döküyoruz Hamur bir az ele yapışan yumuşak kıvamda olmalı Hamuru streçleyip 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıyoruz Bezeleri uzununa açıp arasına yağ sürüyoruz (istersek peynirde süre bilirsiniz) Sonra hamuru iki taraftan da burarak, uçlarını birleştiriyoruz Yaklaşık bir saat daha mayalanmaya bırakıyoruz Sonra üzerine yumurta sürüp, isterse çörek otu ve ya susam da döke bilirsiniz 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı maya
*1 yemek kaşığı şeker
*12 su bardağı maden suyu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ(ben zeytin yağı kullanıyorum)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta(akı içine, sarısı üzerine)
*89 su bardağı un
*150 gr oda sıcaklığında tere ve ya margarin yağı
*
Burma Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm erzaklar bir kapa konur ve hamur yoğrulur 7 bardak un ekledikten sonra, unu hamurun kıvamına göre döküyoruz Hamur bir az ele yapışan yumuşak kıvamda olmalı Hamuru streçleyip 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıyoruz Bezeleri uzununa açıp arasına yağ sürüyoruz (istersek peynirde süre bilirsiniz) Sonra hamuru iki taraftan da burarak, uçlarını birleştiriyoruz Yaklaşık bir saat daha mayalanmaya bırakıyoruz Sonra üzerine yumurta sürüp, isterse çörek otu ve ya susam da döke bilirsiniz 180 derece de önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.