Bursa lokumu bursa lokumu bursa lokumu tarifi Gerekli Malzemeler Un (2 kadeh), Yoğurt (1 çorba kaşığı) Süt (12 kadeh), Tuz (1 akarsu kaşığı), Şeker (1 kahve kaşığı) Yumurta (1 adet), Margarin (1,5 çorba kaşığı) Harcı için; Tahin (2 çorba kaşığı), Antep fıstığı (3 çorba kaşığı), Toz şeker(2 çorba kaşığı) Pişirme Sûresi: 15 dakika fırında (evvelden 180 derecede ısıtılmış) Rakam: 1214 Adet Hazırlanışı: I Oval bir kaba 2 kadeh un, 1 çorba kaşığı yoğurt, 12 bardak süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 1,5 çorba kaşığı margarin koyun ve 34 dakika yoğurum 2Hamuru tezgahın üstüne alın Üstüne hafifçe un serperek merdane yardımıyla hamuru orta kalın¬lıkta açın Açtığınız hamurun kenarlarındaki fazlalıkları kesip, dikdörtgen haline getirin 3Dikdörtgen şeklindeki hamurun üzerine 2 çorba kaşığı tahini fırça yardımıyla sürün Üstüne 3 çorba kaşığı antep fıstığı serpin Hamurun en üzerine de 2 çorba kaşığı toz şeker serpin 4 Hamuru bir ucundan yuvarlayarak katlayıp rulo haline getirin Oluşan ruloyu 34 santimetrelik şeritler halinde belirlenmiş id 5 Kestiğiniz parçalan evvelden pişirme kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırıp, yayvanlaşmasını sağlayın Tepsiyi evvelden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına verin 15 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp, servise hazır ülkü getirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.