Bursa'dan KÂbe'yİ Seyrettİ Bir ikindi vaktinde, MuhammedÜftâde'nin yanına yaşlı bir kimse geldi Efendim! Bu yıl çocuklarımla birlikte hacca gitmiştik Vazifelerimizi yaptıktan sonradan, maddî gücüm olmadığı için onları getiremedim Yanlarına bir mikdar para bıraktıktan daha sonra, kendim geldim Eğer onları buraya getirmek mümkünse, getirmenizi istirhâm edecektimdiye yalvardı Üftâde de; Sağlığımda kimseye söylemezseniz getirelimbuyurdu Hacı da söylemeyeceğine laf verince, Üftâde hazretleri adamın yönünü kıbleye doğru çevirdikten daha sonra; Acilen bakınız! Kâbei muazzamanın yanındaki namaz kılan şu kimseler hanımın ve çocukların değil mi?buyurdu Adam hayretle binlerce kilometre uzakta bulunan Kâbe'nin yandaki çocuklarını gördü Üftâde, namaz kılan çocuklara hitâb ederek; Annenizle birlikte, Haremi şerîfin dışındaki deveye binip acele geliniz!buyurdu Çocuklar, namazlarını bitirir bitirmez annelerini aldılar ve dışarı çıktılar Dışarda bir devenin beklediğini gördüler Üçü aniden deveye binip Bursa'ya doğru sürdüler Devenin her adımı, gözün görebildiği uzaklığı katediyordu Kısa bir vakit daha sonra deve, çocuklarla birlikte yanlarına geldi Üftâde, deveye bir şeyler söyleyince, birden kayboldu O, hacıya da; Bunu sakın kimseye söyleme!diye tekrâr tenbih eyledi