Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Büryan Pilavı

Büryan Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet büyük soğan
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*2 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*8 dolu dolu kase kaynar su
*Kişi sayısı kadar tavuk but, kalça vb
*3 kase pirinç (bir serçe parmak aşağıda olacak)

Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanları küp küp doğrayın Düdüklü tencereye yağla birlikte koyun ve kavurun Toz biberi ekleyin 15 20 saniye sonra tavukları ekleyin 5 dakika kavurun Kaynar suyu ekleyin Kapağını kapatın Düdük sesi çıktıktan itibaren düdüğü indirin ve 40 dk Pişirin
Ben koy tavuğu ile yaptığım için 40 dakika pişirdim Normal tavuk için 20 dakika yeterlidir
pirinçleri bol bol yıkayın Tepsiye alın Tavukları ekleyin Tenceredeki tüm suyu yavaş yavaş üzerine dökün 220 derece ısıtılmış fırının alt bölümüne koyun Suyunu çeken kadar pişirin
Muhacirlerin özel yemeğidir ve çooook lezzetli olur Afiyet olsun?
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt