Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Büşra Güneş: Büyük darbeler aldım ama hiçbiri bu kadar ağır olmamıştı

Büşra Güneş: Büyük darbeler aldım ama hiçbiri bu kadar ağır olmamıştı
0
60

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
busra_gunes_buyuk_darbeler_aldim_ama_hicbiri_bu_kadar_agir_olmamisti_1622124619_7804.jpg

Büşra Güneş, yaşadığı koronavirüs sürecinin zorluğunu "Bazı günler ağrılardan uyuyamıyordum. Nefes darlığı yaşadığım vakitler oldu. Öksürüyordum, nefes alamıyordum" kelamlarıyla anlattı.

Kick boksta 3 Türkiye şampiyonluğu bulunan 18 yaşındaki Büşra Güneş, kısa bir müddet evvel koronavirüse yakalandı. Tip 1 Diyabet hastası olan Gülen, konutta 15 günlük kuvvetli bir tedavi süreci geçirdi. Konyalı sportmen, Tip 1 Diyabet'e yakalandıktan sonra tavsiyeleri dikkate alarak sıhhati için 5 yıl evvel kick boksla tanıştı. Katıldığı 6 Türkiye Şampiyonası'nda üç birincilik, bir ikincilik, iki de üçüncülük kazanan 18 yaşındaki Büşra Güneş, bir mühlet evvel koronavirüs hastalığına yakalandı.

Konutta geçirdiği 15 günlük güçlü tedavi sürecinin akabinde ringlere dönerek yeni muvaffakiyetler için günde çift idmanla çalışan Güneş, nisan ayında Memleketler arası Türkiye Açık Avrupa Kupası'nda bronz madalya kazandı.

Türkiye Kick Boks Ulusal Kadrosu'na seçilmeyi hedefleyen Güneş, temmuzda çıkacağı maçı kazanarak ulusal sportmen unvanı aldıktan sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

'AĞRILARIMDAN UYUYAMADIĞIM GÜNLER OLDU''

Büşra Güneş, testi olumlu çıktıktan sonra şeker hastası olduğu için ailece çok endişelendiklerini söyledi.

Kırgınlıkla başlayan şikayetlerin, çok yüksek baş ağrısıyla devam ettiğini belirten Güneş, "Bazı günler ağrılardan uyuyamıyordum. Nefes darlığı yaşadığım vakitler oldu. Öksürüyordum, nefes alamıyordum. Kronik rahatsızlığımdan ötürü korkmuştuk fakat şükür hastaneye yatmak zorunda kalmadım." diye konuştu.

Kendinden 5 yaş küçük kardeşinin hastalığı daha ağır atlattığına dikkati çeken Güneş, şöyle konuştu:

"Koronavirüs hafife alınacak bir şey değil. Hergün onlarca vefat oluyor. Bir yıldan fazladır olağan hayatımızı yaşayamıyoruz. Bunu olağana dönüştürmemeliyiz. Herkes dikkatli bir formda maske, ara ve hijyen kuralına uymalı. Bilhassa bizim yaşıtlarımızın daha şuurlu olması gerekiyor."

''İNŞALLAH TEMMUZDA ŞAMPİYON OLMAYI HEDEFLİYORUM''
Hastalığı atlattıktan sonra merdiven inip çıkarken bile nefes nefese kaldığını aktaran Güneş, ciğerlerinin çok berbat etkilenmesine karşın haline şükrettiğini lisana getirdi.

Güneş, şunları kaydetti:

"Koronavirüse yakalandığımda turnuvaya hazırlanıyordum. En çok, 'atlatamaz da turnuvaya çıkamazsam' diye korktum. Zira yıllardır bunun için çalışıyorum. Ben ringde çok büyük, çok ağır darbeler aldım lakin hiçbiri koronavirüs kadar ağır olmamıştı. Çok şükür atlattım ve tekrar çalışmaya başladım. Son maçıma da çıkıp üçüncü oldum. Birincilik nasip değilmiş. İnşallah temmuzdaki maçta şampiyon olmayı hedefliyorum."

858,443Konular
980,891Mesajlar
29,489Kullanıcılar
BeratksmalSon üye
Üst Alt