iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 bardak baldo pirinç
15 bardak su
15 bardak süt
3 çorba kaşığı şeker
05 tatlı kaşığı tuz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 bardak kuru üzüm
2 kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır
2 bardak baldo pirinç
15 bardak su
15 bardak süt
3 çorba kaşığı şeker
05 tatlı kaşığı tuz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 bardak kuru üzüm
2 kaşık tereyağı
HAZIRLANIŞI
Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır