Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Butun tam – buğdaylı urunler eşit değildir

Butun tam – buğdaylı urunler eşit değildir
0
54

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Bir yiyeceğe “tam tahıllı denmesi onu iyi bir yiyecek yapmaz Tam tahıllı soğuk kahvaltılık gevreklerin coğu o kadar cok işlemden gecmiştir ki, lifleri cok azalmıştır ve besin değer­lerinin coğunu kaybetmişlerdir
Parcalanmış ve dengesi bozulmuş yiyecekler yemek bircok prob leme neden olur; ozellikle de kilo vermeye calışanlar icin
İnce oğutulmuş tam buğday kan dolaşımına cabuk gecer; bu yuzden daha kalın oğutulmuş tam tahıllar kadar tam iceriğe sahip olduğu duşunulmemelidir Glikozun ani yukselişi yağ depolama hormonlarım harekete gecirir Daha kaba oğutulmuş tahıllar daha yavaş emildiğinden iştahımızı daha iyi koreltirler
Tam tahıllı sıcak kahvaltılık gevreklerin sıcak yenenleri daha az işlenmiştir ve besinsel değerleri daha fazladır Gece suya bastırırsanız sabah pişirmenize gerek kalmaz Tavsiye edeceğim bazı sıcak tam tahıllı kahvaltılıklar şunlardır: Yulaf (hazır yulaf değil), Roman Meal, Steel Cut Oats, Wheatena, Ralston High Fiber ve Quaker Multigrain
Tam tahıllı yiyeceklerden farklı olarak, işlenmiş yiyecekleri yemek vucudumuzdaki besinlerin azalmasına yol acabilir ve beslenme eksikliği yaratır; cunku vucudumuz yiyecekleri sin­dirmek icin besinlerden faydalanır Sindirim ve asimilasyon icin gerekli olan mineral miktarı o yiyecekte bulunandan faz­laysa, vucudumuzdaki rezervlerden kullanılır ve bu da bir acık doğurur
Amerikalı yetişkin ve cocukların coğunun diyeti, hayatla­rının buyuk bir bolumu boyunca, bitkilerden elde edilen besin­ler acısından ciddi derecede eksiktir Binlerce hastanın besin seviyelerini olctum ve guya “sağlıklı olduğunu duşunduğum insanların bile besin seviyelerinin cok duşuk cıkması beni şok etti Vucutlarımız, hucresel fonksiyonları yoneten değişmez biyoloji yasalarına karşı bağışık değildir Yeterli zamanın so­nunda hastalık gelişecektir Sınır seviyedeki eksiklikler bile insan sağlığında, endişe, bağışıklık sistemi bozuklukları, kan­ser ve goz bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olabilirler
 

Similar threads

Folik asit, B vitamini olan folatın işlenmiş şekli Bu iki terim her ne kadar aynı anlamlarda kullanılsa da; folik asit alerjisi olanların aradaki farkı anlaması oldukca onemli Folat, bazı besinlerde doğal olarak bulunur fakat folik asit ya raflardaki kahvaltılıklara besin değerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Kadınlar yaşlandıkca vucutları da kas kaybetmeye başlar Dolayısıyla yağlar da coğalır Egzersiz ve beslenme sadece kiloyu kontrol altına alıp kas kaybını onlemekle kalmaz Aynı zamanda kalp ve kemik sağlığını guclendirir Kalp krizi, inme, kalca kırılmaları, diyabet, kanser hatta Alzheimer’dan bile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Doğada bulunan ve ceşitli besinleri barındıran meyvelerden farklı olarak, işlenmiş karbonhidratlar (ekmek, makarna ve pasta gibi) işlenme surecinde lif, fitobesin, vitamin ve mine­rallerini kaybederler Tam buğdayla karşılaştırıldığında tipik bir makarna ve ekmekte eksik olan besinler: ♦...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Yeterli miktarda lifli gıda tuketmek hicbirimizin gun icerisinde duşunduğu şeylerden değil Hatta gunde ne kadar lifli gıda tukettiğimize dair bir fikrimiz bile yok Peki neden? Cunku lifli gıdaların sağlığımıza olan faydalarını bilmiyoruz Oysaki gunde yaklaşık 2000 kalori alan bir yetişkinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kansızlık bircok soruna yol acıyor Cozumse yiyeceklerde Kansızlığa iyi gelen yiyecekler nelermiş birlikte bakalım Vucutta demir ve bazı vitaminlerin eksikliğinde anemi ya da diğer adıyla kansızlık oluşuyor En yaygın kansızlık turu demir eksikliği Uzmanlara gore demir eksikliğini azaltmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt