Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler ile ilgili örnekler

Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler ile ilgili örnekler
0
374

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler

Cümle başlarında:

Tümce büyük harfle başlar Cümlenin sonuna nokta konulur ve yeni cümleye tekrar büyük harfle başlanır

ANEKDOT: Rakamla başlayan cümlelerde rakamdan sonra gelen sözcük büyük harfle başlamaz

1996 yılında okulu bitirdim

Tırnak içindeki cümle başlarında:

Çivi içinde aktarılan söz, tam bir tümce değilse ya da cümlenin baş tarafı alınmamışsa büyük harfle başlamaz

İki çizgi arasındaki tanımlama cümleleri de büyük harfle başlamaz

İki noktadan sonraki cümle başlarında:

İki noktadan daha sonra cümle niteliğinde olmayan örnekler sıralanıyorsa bu örnekler büyük harfle başlamaz

Mısraların başlarında

Belirli tarihlerde

Açıklamaların başlarında

Özel adlar büyük harfle başlar

*

Similar threads

Buyuk Harflerin Kullanıldığı Yerler Cumle başlarında: Cumle buyuk harfle başlar Cumlenin sonuna nokta konulur ve yeni cumleye yine buyuk harfle başlanır NOT: Rakamla başlayan cumlelerde rakamdan sonra gelen kelime buyuk harfle başlamaz 1996 yılında okulu bitirdim Tırnak icindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
imlâ kuralları nelerdir örnekli izah etme YAZIM (İMLA) Büyük Harfler Nerede Kullanılır? Tümce Başında Dize (dize) Başında Özel Adların Başlarında Ses Uyumu Nedir? Ek Fiil İle Sözü Birleşik Sözcükler Bitişik Yazılan Birleşik Sözcükler Farklı Yazılan Birleşmiş Sözcükler Özel Adlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
1 Kendisinden daha sonra tanımlama yapılacak veya örnek verilecek cümlenin sonuna konur Örnek: Acilen diğer bir açıdan benzer noktaya bakalım: Bana, düşüncelerini şiir aracılığıyla okuyucularına bildiren bir toplumbilimci, tek bir filozof gösterebilir misiniz? (Suut Kemal Yetkin) Yeni harfler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
yazım kuralları nelerdir ornekli acıklama YAZIM (İMLA) Buyuk Harfler Nerede Kullanılır? Cumle Başında Mısra (dize) Başında Ozel Adların Başlarında Ses Uyumu Nedir? Ek Fiil İle Sozu Birleşik Sozcukler Bitişik Yazılan Birleşik Sozcukler Ayrı Yazılan Birleşik Sozcukler Ozel Adlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Cümlelerin ilk harfi büyük yazılır Kitap okumadan gözüme uyku girmez Tatilin gelmesini iple çekiyorum Yayla havası bana geliyor Rakamla başlayan cümlelerde rakamdan sonradan gelen sözcük minik harfle yazılır 2007 yılı benim için oldukça başarılı ve neşelendirici geçti 2008 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt