Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Büyük Jang Geum(Dae Jang Geum)Saraydaki Mücevher-Jewel in the palace

Büyük Jang Geum(Dae Jang Geum)Saraydaki Mücevher-Jewel in the palace

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Saraydaki Mücevher

Uzun bir aradan daha sonra herkese merhaba
Yaz geldi
Yaza ertelediğim çook şey vardı: En ilk önce tabiki Kore d
izilerimDizilerle birlikte öbür bir kültür tanımak fazla hoş
Sözü uzatmadan konuya geliyorumDizi tanıtımlarıma Kore dizisi severlerin Trt de yayımlanması sebebiyleen iyi bildikleri o müthiş diziyle başlıyorum:
Saraydaki MücevherBugüne değin çok dizi izledim lakin hayatımda bu değin yararlı bir dizi daha görmedim:Asya mutfağını,Kore tarihini,Kore gelenek göreneklerini,Kore'de yetişen şifalı,zararlı otları,dizinin geçtiği dönemdeki tıbbi gelişmeleri,akapunkturun özelliklerini,bir takım ilaçlarını yapımını hatta siyah noktalara neyin iyi geldiğinigibi daha birçok şey hakkında veri edinmiş oldum
54 bölümlük bu dizide (izleyenler bilir) aşkın anlatılışı da çok güzel
Kendimce aşkın en güzel masum,asaletli anlatıldığı nadir yapımlardan biri
İzlemek isteyipte altyazı sevmeyenler için Türkçe dublajlı bölümleri dizi sitelerinde mevcut(Altyazı konusunda (Trt dublajı hariç) Kore yapımı filmlerde veya dizilerde dizinin tüm özelliği gidiyor benceKorelilerin kendine has sevimli aksanları diziye ayrı bir tad katıyor)
İşte Fotolar:

Sonunu anlatmadan birincil birkaç bölümü kısacaözetleyeceğim
Jang Geum'ın(anime versiyonunda cangum diye telaffuz ediliyor ama dizide cangema diye sesleniliyordu) annesi yıllar önce sarayda leydidirİftiralar sonucu saraydan trajik bir biçimde ayrılır(El Altından zehir içirirlerEn yakın arkadaşı durumu bildiği için zehire farkettirmeden panzehir karıştırır Zehirin etkisi panzehirle azaltılmışta olsa nabzını zayıflatmıştırBu yüzden öldü zannedilir)Jang Geum'un babası ise saray muhafızıdırO da eski kralın emrini uyguladıyıp kraliçeyi ölümüne neden olanlar aralarında olduğu için kraliçenin oğlu yeni kral göre aranmaktadırBu yüzden saklanırKaçarken yolda bir kahinle karşılaşırKahin hayatını üç kadının değiştireceğini söyler:
1Kadını öldürmek isteyecek lakin bayan onun yüzünden ölmeyecek
2Kadının hayatını kurtaracak fakat onun ölümüne neden olacak
3Kadın ise adamın ölümüne neden olacak fakat birçok insanın hayatını kurtaracak

Adam(ben ajuşşi diyeyim) bu kadınlarla karşılaşmamayı umarken 1kadınla zaten karşılaştığını farkeder(Kraliçedir)
Bir gün göl kenarında Jang geumanın annesini baygın halde bulur ve ona şifalı otlardan ilaç hazırlayıp kendine gelmesini sağlarO uyanınca kadını kurtardığını farkeder ve ikinci kadın olduğunu anlarOnun gitmesine göz yumar çünkü ölümüne sebep olmaktan korkar(hoş bir detaylar jang geumanın annesi yolda yürüken içine sinmez ve onu takip ederBazen kısa yoldan gidip geçitlerdeki taşları düzeltir)Jang geumanın annesinin gidecek yeri yokturSaraya dönse her tarafta öldürmeye çalışacaklarını biliyordurAjuşşiyi farkeder ve ondan destek isterAjuşşi ise ona kehaneti anlatırJang geumanın annesi ise bunun umrunda olmadığını söyler

Aradan yıllar geçerEvlenmişlerdir ve asıl karakterimiz jang geum minik bir kızdırOkumaya fazla meraklıdırBabası onlara aslında asil asilzade olduklarını ve bunu kimseye söylememesini isterJan geumda daha çocuk işte birgün çarşı gibi birşeyde bunu ağzından kaçırırBabası tutuklanırAnnesiyle ikisi kaçarlarYıllar önce onu öldürmeye çalışanlar ise yaşadığını anlarlar ve peşine düşerler(sırası gelmişken panzehir katan arkadaşıylada bir şekilde görüşür ondan destek ister)Yolda jang geumanın annesinin kalbine ok saplanırÖlmeden önce kızına saraya gidip başkahya olmasını vasiyet ettiği ve arkadaşını anlatan bir mektup yazarAnnesi jang geumanın topladığı ve çiğneyemez diye kendi dişleriyle parçaladığı dağ çileğini yer ve daha fazla danamaz ve ölür
(ölmeden önce 3 kadınınında kızı yani jang geuma olduğunu farkeder)
Jang geum bir şekilde saraya leydilik sınavı için girerBundan sonra Jang Geumanın esas zorlukları başlıyordurAnlattığım kısmı dizinin birincil 3 bölümü falandı
Bana kalsa hepsini yazarım ama dizinin heyecanlı yerlerini ve özellikle sonunu yazanlara çok gıcık oluyorumKendim benzer duruma düşmek istemem

Yazı tamamen bana aittirYazım hataları tümce düşüklükleri ile dolu bir yazı olduğunu hissediyorumİnş kavranabilir olmuşturYeni bir Asya yapımı dizide görüşmek üzere
(her dizide böyle anlatmam hee Jang geuma torpil geçtim ) *

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt