Büyük Resme Görmek rüyada kendi resmine bakmak rüyada resme bakmak Sekiz yıldır insan kaynakları, takım oyunu, yaratıcılık ve yetenek yönetimi ve ekonomisi, yeni kurumsal kültür oluşturulması konusunda çalışmalar yapıyorum büyük şirketlerde Yeteneğimizi ortaya dışlamak için, meyilli olduğumuz yanı saptadıktan sonra hayata geçirmeyi öğrenmek zorundayız hepimiz Bunu becerebilen ırk kendi yeteneklerinin tadına varıyor, onu geliştiriyor, cilalıyor, parlatıyor ve aralıksız değiştiriyor, yeniliyor RESME BAKMAYI IYI ANLAMAK Bir dalda ustalık kazanman başka dallarda da kendini sınaman ve yeteneğinin sınırlarını genişletmek zorunda olduğun gerçeğiyle yüz yüze bırakıyor seni Özellikle yeni cins işadamları arasında iyi eğitim almış, vizyonu olan ırk var Hepsinin işlerinin dıştan yeteneklerini geliştirdikleri bir alan var Mesela Güler Sabancı benim fazla sevdiğim bir dostumdur Bana fotoğraf dersi aldığını söylediğinde Fotoğraf gerçekleştirmek için vakit bulabilecek misin?diye sordum O da Evet, zaman buldukça fotoğraf yaparım ama benim için kayda değer olan şu: Fotoğraf konusunda yeteneğim olduğunu anladığım andan itibaren o yeteneğe emek vermem gerektiği sorumluluğuyla aleyhinde karşıya kaldım Resim yapmasam bile, bir resme nasıl bakılacağını bilmem, fotoğraf ve sanat tarihinin bilincinde olmam gerektiğini düşündüğüm için fotoğraf dersi alıyorum İlla fotoğraf yapacağım diye değil, iyi bir resmin iyi bir bakıcısı, izleyicisi almak içindedi MERAK ETMELİYİZ! Söyledikleri çok hoşuma gitmişti Kuytu kalmış yeteneklerini keşfedersen, onları geliştirmeye çalışırsan, yaptığın işte de çok başarılı ülkü geliyorsun Bambaşka konulardaki yeteneklerin birbirlerini destekleyen beyin cilaları haline geliyor Ve o zaman becerikli düşünmeye başlıyorsun Diyorum ancak: Merak etmeliyiz! İçimizde bizi bilmediğimiz denizlere sürükleyecek, büyük maceralar yaşatacak ne gibi yeteneklerin saklı kaldığını, bilinçaltımızı deşerek ortaya çıkarırsak ve onları kullanırsak, yaşamımız daha keyifli ve başarılı geçecekKABILIYET AVCISI Peki ben ne yapıyorum? Keza başkalarının, hem kendi yeteneklerimin arkasından dolaşan bir avcıyım Nasıl mı? Kendimden başlayarak birçok insanı eğittim, yaşamla kucaklaşmalarını sağladım Önce kendileriyle barıştırdım onları Bilgiyi paylaşmaktan, tartışmaktan büyük bir tutku alıyorum İki cins eğitim çalışması yapıyorum, işlerimden nedeniyle Ya genç oyuncuları, yazarları eğitiyorum veya profesyonel iş hayatındaki insanlara eğitim veriyorum İkisi de hem birbirinden fazla öbür dallar ayrıca de büyük yakınlıklar içeriyorlar KARŞILIKLI AKIL OLUŞTURMAK Meslek hayatından insanlarla yaptığım çalışmalarda iki tarafli us oluşturmak, kendini yenileyebilmek, derinlik sağlayabilmek, yeni kurum kültürleri yaratmak, işte tırmanma ipleri örmek için bakışlar oluşturuyor ve yaşama geçiriyorum Beni eğitim ortağı olarak kabul ediyorlar Ekonomi ve iş yönetimi bilgim, sanatkâr yanım ile onların kendilerini geliştirme ve iş hayatından lezzet alabilme arzularını birleştiriyoruz Standart sapmalardan sakınabilmenin yollarını araştırıyoruz Neyi, ne şekilde, doğru olarak ölçebiliriz gerçeğinin peşinde dolaşıyoruz Çünkü inanıyorum ancak ölçemediğini yönetemezsin Ne sanatta ne de meslek hayatında Genç oyuncularla da sanatkârçırak ilişkisi içinde çalışıp, yeteneklerini nasıl yaratıcı enerjiye dönüştürüp, hangi yöntemlerle kullanabileceklerini araştırıyoruz İyi oyunculuğa giden yolda ustaların deneylerinden, bilgilerinden yararlanıp her oyuncu kendi bakışını, yöntemini, üslubunu meydana getirmek zorundadır Her iki tarafta da bilgilerimi yeniliyorum, besleniyorum ve her gün kendimi yeni bitmiş eğitiyorum Sonuçta, özellikle iş dünyasında verdiğim eğitimlerde terecilere tere satıyorum KEŞFEDİLMENİN SIRRI Çoğu bambaşka alanda kongre yöneticiliği, verdiğim konferanslar, workshop''lar, Ali Poyrazoğluve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosumarkalarını iyi yönetmem için veri birikimi ve tecrübe sağlıyor Geçenlerde genç bir gazeteci, Rabia Akbulut, ''kabiliyet ekonomisi'' üstüne çalıştığını söyledi ve bana Iş, kabiliyet ve kültür ilişkisini nasıl koruyorsunuz? Şirketlerin içerisinde daha alçak kademelere baktığımızda yeteneklerinin keşfedilmesini bekleyen çoğu çalışan olduğunu görüyoruz Ne yapmalıyız?diye sordu Sanatın farklı alanlara yönlendirilmiş dallarında da benzer şey laf konusu Bilhassa oyunculuk sanatında,dedim Peki onların ön plana çıkması için ne yapılması gerekiyor?diye sordu Ne mi yapılması gerekiyor? Sabah