bilgisayarci
FD Üye
Akgün, "Korkunç bir baskı vardı. Büyükşehir başkanlığı yapan rakibimiz iktidarın para gücünü zalimce kullandı. Kendi içlerinden gelen bilgi son hafta bilhassa çok büyük paralar dağıtıldı Büyükçekmece'de" savını ileri sürdü.
CHP'li Büyükçekmece Belediye Lideri Hasan Akgün, 31 Mart'ta düzenlenen lokal seçime dair bazı açıklamalarda bulundu.
Akgün, AK Partili rakibi Mevlüt Uysal'ın bir devir İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı yaptığını hatırlatarak "Rakibimiz iktidarın para gücünü zalimce kullandı. Kendi içlerinden gelen bilgi son hafta bilhassa çok büyük paralar dağıtıldı Büyükçekmece'de" tezini ileri sürdü.
Sözcü'den Hande Zeyrek'e konuşan Akgün, "Vatandaşlara çeşitli küme liderlerine belediye işçisine. Ben bana gelenlere ‘Ne verirlerse hepsini alın ana sütü üzere helal sizin paranız' dedim. Devletin buradaki amiri memuru kim varsa bize karşı kullanıldı. Büyük bir gücün karşısında gayret verdik. Biz vatandaşa Ekrem İmamoğlu lisanıyla seslendik" tabirini kullandı.
Zeyrek'in sohbetin devamında yönelttiği sorular ve Akgün'ün bunlara verdiği karşılıklar şöyle:
– Büyükçekmece'yi neden bu kadar istiyorlar?
Mutlaka arazi. Büyükçekmece'ye yatay yapılaşma vardır. Belediyecilik şuralarında örnek gösteriliyor. Yüz binlerce dönüm toprağımız var. Yüzde 75'i de daima tarım yeri. İstanbul'da seçim sonrası birinci mazbata alan belediye lideriydim. 2 Nisan gecesi hazırlandı sabah gittim aldım. 4 Nisan'da müfettiş yolladılar. Ben 42 yılımı bu ülkeye verdim. İnsan sabreder ayıptır. Kendisinden utanır. Bir gün bunların hesabı tekrar halk tarafından sorulacaktır.
– Bugüne kadar büyükşehirde engellenen projeler hayata geçebilecek mi?
Büyükşehir bugüne kadar her şeyi engelledi. Yalnızca Büyükçekmece'ye hitap eden bir dikili ağacı yoktur. Büyükçekmece hududuna kadar metrobüsü getirip orada bırakmak ahlaki değildir. Ulaşımda büyük bir çalışma kural.
Beylikdüzü kıyısı ile Büyükçekmece Silivri'ye kadar olan kıyı halkın nefes alacağı alanlardır. Büyükçekmece'nin 16 km'lik kıyısı yeni düzenlemeye olağan tutacağız. Beylikdüzü Gürpınar'dan Mimarsinan Bababurnu'na kadar olan alan 20 km. Yeni bir düzenleme ile buradaki işgallerin tamamı kaldırılarak halka açılacak. Haftasonu insan seli var.
Kumsalı tamamı halka açılacak. Büyükşehir bugüne kadar yüzde 70 oy aldığı Tepecik ve Türkoba bölgesi büsbütün su havzasında kalıyor. İmar planları yok. Her seçimde gelip ‘Ey millet bize oy verin planlarınızı yapacağız' dediler palavra söylendi. Lakin biz büyükşehirle birlikte yapacağız.