iltasyazilim
FD Üye
Buz Gibi Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane limon
*1 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su (15 su bardağı)
Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı Merhabalar
Malum havalar çok sıcak bu sıcak günlerde serinleten buz gibi limonataya her zaman ihtiyaç vardır Bu tarifte tam size göre serin mi serin buz gibi bir limonata ev yapımı olması ayrı bir güzel hem doğal hem pratik Portakal da konuluyor fakat tadı çok yoğun olup acı bir tat bırakır diye ben iki limonla dengeledim Şekerini siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz O halde yapımına geçelim arkadaşlar
Limonları dilimleyip şekeri de ilave edip robottan geçiriyoruz ve geniş bir kaba 3 litre suyumuzu koyuyoruz ve robottan geçirdiğimiz limon posamızı suya ilave ediyoruz Bir tatlı kaşığı limon tuzunu da koyup 5 dk kadar karıştırıyoruz iyice şekerin ve limon tuzun erimesini sağlıyoruz dolapta 12 saat bekletip çıkarıyoruz ve ayrı bir kaba süzgeçten geçirerek sürüyoruz (tülbent kullanılabilir) en son posalar kalınca iyice sıkıyoruz hem rengini hem de vitaminini tam versin diye en son sürahiye veya bir şişeye doldurup servis yapıyoruz soğuk soğuk içiyoruz buz gibi Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin Afiyet olsun diyorum
*2 tane limon
*1 su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su (15 su bardağı)
Buz Gibi Limonata Tarifi Yapılışı Merhabalar
Malum havalar çok sıcak bu sıcak günlerde serinleten buz gibi limonataya her zaman ihtiyaç vardır Bu tarifte tam size göre serin mi serin buz gibi bir limonata ev yapımı olması ayrı bir güzel hem doğal hem pratik Portakal da konuluyor fakat tadı çok yoğun olup acı bir tat bırakır diye ben iki limonla dengeledim Şekerini siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz O halde yapımına geçelim arkadaşlar
Limonları dilimleyip şekeri de ilave edip robottan geçiriyoruz ve geniş bir kaba 3 litre suyumuzu koyuyoruz ve robottan geçirdiğimiz limon posamızı suya ilave ediyoruz Bir tatlı kaşığı limon tuzunu da koyup 5 dk kadar karıştırıyoruz iyice şekerin ve limon tuzun erimesini sağlıyoruz dolapta 12 saat bekletip çıkarıyoruz ve ayrı bir kaba süzgeçten geçirerek sürüyoruz (tülbent kullanılabilir) en son posalar kalınca iyice sıkıyoruz hem rengini hem de vitaminini tam versin diye en son sürahiye veya bir şişeye doldurup servis yapıyoruz soğuk soğuk içiyoruz buz gibi Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin Afiyet olsun diyorum