
Vitamin kaynağı limon satıldığı andan itibaren tazeliğini korumakta zorluk yaşayabilir. Yüzde yüz limon organik olan limon kolay kolay bozulmamaktadır. Ama marketlerden alınan limonların çabuk bozulduğuna şahit olmaktayız. Pekala, Buzdolabında limon nasıl saklanır? Limonun küflenmesi nasıl önlenir? İşte, karşılıklar...
Neredeyse her gün tüketilen limonlar, vakitle kalite ve sıhhat kıymetini kaybetmektedir. Bu durum çöpe atılarak ziyan olmalarına neden olmaktadır. C vitamini deposu olan limonların hassas bir yapısı vardır. Saklama koşulları hakikat uygulandığı taktirde onları ziyan etmeden tüketebilirsiniz. Buzdolabında limon nasıl saklanmalı? Limonun küflenmemesi için ne yapılmalı? Belirli başlı limon hakkındaki tüyoları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz....

LİMON NASIL SAKLANMALI?
- Bütün limonları kilitli poşete yerleştirip havasını alarak buzdolabının sebzelik kısmında koruma ediniz.

- Dilimlenmiş limonları da tıpkı poşete yerleştirip havasını alarak buzdolabının serin ortamında 3 yahut 4 gün kadar koruma edebilirsiniz.

- Limonları kesimlerine ayırabilir, derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Limonları dairesel ya da yarım ay halde kesmeniz daha gerçek olacaktır.

- Dairesel ya da yarım ay biçimde kestiğiniz limonları pişirme kağıdı serili tepsiye yahut geniş düz bir kaba yerleştiriniz.

- Son saklama metoduna geçmeden evvel limonların buzlukta don halini yere kadar kalmasını sağlayınız.

- Donmuş limon dilimlerini kilitli poşete alınız ve havasını alarak yeterlice kapatınız. Tekrar poşeti derin dondurucuya yerleştirip limonları bu metotla koruma ediniz.
