Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı?

Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı?
0
122

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
buzdolabinin_hangi_rafina_hangi_yiyecek_konulur_buzdolabinda_hangi_rafta_ne_olmali_1621073030_9777.jpg

Buzdolabına konulan yiyeceklerin gerçek halde koruma edilmesi çok değerlidir. Bilhassa yaz aylarında daha çok hassas olan besinlerin tazeliğini müdafaası için hakikat raf ve bölmelere yerleştirilmesi gerekiyor. Pekala buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı? Ayrıntılar için haberimizin içeriğine göz atmayı unutmayın.

Buzdolabı elektrikli mesken aletleri içinde olmazsa olmaz eşyaların başında geliyor. Buzdolabı yiyecekleri soğuk tutarak daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır. Bilhassa yaz aylarında sıcak havalara karşı çabuk bozulan besinlerin israfını önlemek için çok kıymetlidir. Sıhhat açısından yiyeceklerin taze kalmasını sağlamak için buzdolabında yanlışsız yerleştirmek ve besinleri nasıl konulması gerektiğini bilmek gerekiyor. Ayrıyeten buzdolabının belli bir nizama nazaran yerleştirilmesi  tertipli görünmesini değil, daha da değerlisi yiyeceklerde bakteri ürememesini ve çabuk bozulmamalarını sağlar. 



BUZDOLABINDA NASIL YERLEŞTİRİLMELİ?

- Birinci olarak buzdolabının kısımlarının ne olduğunu bilmek gerekiyor. Buzdolabının en soğuk kısmı en üst raftır. Bu rafa süratli bozulan en riskli besinlerin konulması gerekiyor. En riskli sayılan besinler ortasında et, balık tavuk, süt, yumurta ve peynir üzere hayvansal olarak bilinen yiyeceklerdir. Bu yüzden en soğuk kısma et , tavuk, balık ve yumurta yerleştirmeniz gerekiyor.

Buzdolabına yerleştirirken bilhassa çiğ etleri bakteri ürettiği için çiğ etleri bir tabakta üzerini streç sinemayla kapatarak yahut poşetin içinde saklamak ve öbür besinlerden ayırmak gerekiyor. 



Çiğ yumurtanın kabuğunda ve içinde çok ölçüde bakteri olduğu için pişirilmeden evvel tehlikeli besinler ortasında yer alıyor. Yumurtaları öbür yiyeceklerle temas etmeyecek formda, kendi kutusu içinde ve en üst rafta saklamak gerekir.

Buzdolabında olağan pişmiş ve yemeye hazır yemekleri ve hazırlanmış salatalar da üzeri kapalı cam kaplarda üst rafta koruma edilmesi gerekiyor.

İkinci rafa ekseriyetle süreç görmüş yani pişirilmiş yemekler konulmalıdır. Streçlenmeli ve birbirlerine temas etmemelidir. Isıtıp direkt olarak tüketilecek besinler oldukları için pişmemiş çiğ besinlere nazaran daha risklidirler.

Yoğurt üzere besinler hakikat kaplara konulmuş biçimde ağzı kapalı, birbirleriyle temas etmeden üçüncü rafta olabilir.



En alt rafta ise meyve zerzevat kısmı olmalıdır. Lakin meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük yanlışlardan biri de zerzevatları poşetlerinde buzdolabına yerleştirmektir. Aldığınız besinleri kesinlikle paketlerinden çıkararak yerleştirin. Şayet sebzeler ıslaksa kesinlikle kurutularak buzdolabına yerleştirmeniz gerekiyor. Ayrıyeten şayet isterseniz bu eserleri kese kağıtlarında saklayabilirsiniz. Ya da plastik olmayan, koruma için özel üretilmiş saklama kaplarına da konulabilir.



Meyve ve sebzelik rafına konmaması gereken besinlerin başında soğan, sarımsak ve patates gelir. Belirli sıcaklıkta ve neme maruz kaldığında çok çabuk filizlenebilirler. Domates de dolaba konmadan oda sıcaklığında zerzevat sepetlerinde saklanmalıdır. Meyvelerden ise muz, avokado, portakal, mandalina ve elma buzdolabına konmamalıdır.
 

Similar threads

Buzdolabına konulan yiyeceklerin doğru şekilde muhafaza edilmesi çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında daha çok hassas olan gıdaların tazeliğini koruması için doğru raf ve bölmelere yerleştirilmesi gerekiyor. Peki buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Mutfağın en çok kullanılan ve kesintisiz çalıştığı için en çok enerji harcayan beyaz eşyası buzdolabı, güvenli gıda tüketimi için hayatın vazgeçilmezidir. Enerji maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu cihazın çok dikkatli kullanması gerekir. Özellikle sıcakların tavan yaptığı şu günlerde doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Buzdolabı, mutfağın demirbaşı ve bütün yiyeceklerin saklanması da hayat kurtarıcıdır. Buzdolabının sebzelik kısmına konulması gerekenleri hakikat ayarlamak gerekir. Birtakım vakitler ihmal edilen ve karıştırılan sebzelik gözü ne işe fayda, nasıl kullanılır? Besinlerin ömrünü kısalsın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Buzdolabı, mutfağın demirbaşı ve bütün yiyeceklerin saklanması da hayat kurtarıcıdır. Buzdolabının sebzelik kısmına konulması gerekenleri doğru ayarlamak gerekir. Bazı zamanlar ihmal edilen ve karıştırılan sebzelik gözü ne işe yarar, nasıl kullanılır? Gıdaların ömrünü kısalsın istemiyorsanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Buzdolabı düzenlemesi mutfak nizamında kıymetli bir rol oynamaktadır. Yemeklerin ve öbür azıkların hijyenik kalması için ise buzdolabı tertibi ve tertibine büyük ihtimam gösterilmesi gerekir. İşte buzdolabı yerleştirmenin püf noktalarını... Buzdolabı düzenlemesi, haftada bir yapılırsa hem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt