Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı?

Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı?

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
buzdolabinin_hangi_rafina_hangi_yiyecek_konulur_buzdolabinda_hangi_rafta_ne_olmali_1621073030_9777.jpg

Buzdolabına konulan yiyeceklerin doğru şekilde muhafaza edilmesi çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında daha çok hassas olan gıdaların tazeliğini koruması için doğru raf ve bölmelere yerleştirilmesi gerekiyor. Peki buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne olmalı? Detaylar için haberimizin içeriğine göz atmayı unutmayın.

Buzdolabı elektrikli ev aletleri içinde olmazsa olmaz eşyaların başında geliyor. Buzdolabı yiyecekleri soğuk tutarak daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır. Özellikle yaz aylarında sıcak havalara karşı çabuk bozulan gıdaların israfını önlemek için çok önemlidir. Sağlık açısından yiyeceklerin taze kalmasını sağlamak için buzdolabında doğru yerleştirmek ve gıdaları nasıl konulması gerektiğini bilmek gerekiyor. Ayrıca buzdolabının belirli bir düzene göre yerleştirilmesi  tertipli görünmesini değil, daha da önemlisi yiyeceklerde bakteri ürememesini ve çabuk bozulmamalarını sağlar. 

4dkPN_1621076869_7485.jpg

BUZDOLABINDA NASIL YERLEŞTİRİLMELİ?

- İlk olarak buzdolabının bölümlerinin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Buzdolabının en soğuk bölümü en üst raftır. Bu rafa hızlı bozulan en riskli gıdaların konulması gerekiyor. En riskli sayılan gıdalar arasında et, balık tavuk, süt, yumurta ve peynir gibi hayvansal olarak bilinen yiyeceklerdir. Bu yüzden en soğuk bölüme et , tavuk, balık ve yumurta yerleştirmeniz gerekiyor.

Buzdolabına yerleştirirken özellikle çiğ etleri bakteri ürettiği için çiğ etleri bir tabakta üzerini streç filmle kapatarak veya poşetin içinde saklamak ve diğer gıdalardan ayırmak gerekiyor. 

mbBIw_1621076908_2715.jpg

Çiğ yumurtanın kabuğunda ve içinde çok miktarda bakteri olduğu için pişirilmeden önce tehlikeli gıdalar arasında yer alıyor. Yumurtaları diğer yiyeceklerle temas etmeyecek şekilde, kendi kutusu içinde ve en üst rafta saklamak gerekir.

Buzdolabında normal pişmiş ve yemeye hazır yemekleri ve hazırlanmış salatalar da üzeri kapalı cam kaplarda üst rafta muhafaza edilmesi gerekiyor.

İkinci rafa genellikle işlem görmüş yani pişirilmiş yemekler konulmalıdır. Streçlenmeli ve birbirlerine temas etmemelidir. Isıtıp direkt olarak tüketilecek besinler oldukları için pişmemiş çiğ besinlere göre daha risklidirler.

Yoğurt gibi besinler doğru kaplara konulmuş şekilde ağzı kapalı, birbirleriyle temas etmeden üçüncü rafta olabilir.

Gx6st_1621076969_7015.jpg

En alt rafta ise meyve sebze kısmı olmalıdır. Ancak meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri de sebzeleri poşetlerinde buzdolabına yerleştirmektir. Aldığınız gıdaları mutlaka paketlerinden çıkararak yerleştirin. Eğer sebzeler ıslaksa mutlaka kurutularak buzdolabına yerleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca eğer isterseniz bu ürünleri kese kağıtlarında saklayabilirsiniz. Ya da plastik olmayan, muhafaza için özel üretilmiş saklama kaplarına da konulabilir.

zYJmg_1621077009_3283.jpg

Meyve ve sebzelik rafına konmaması gereken besinlerin başında soğan, sarımsak ve patates gelir. Belli sıcaklıkta ve neme maruz kaldığında çok çabuk filizlenebilirler. Domates de dolaba konmadan oda sıcaklığında sebze sepetlerinde saklanmalıdır. Meyvelerden ise muz, avokado, portakal, mandalina ve elma buzdolabına konmamalıdır.
 

Similar threads

Buzdolabına konulan yiyeceklerin gerçek halde koruma edilmesi çok değerlidir. Bilhassa yaz aylarında daha çok hassas olan besinlerin tazeliğini müdafaası için hakikat raf ve bölmelere yerleştirilmesi gerekiyor. Pekala buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konulur? Buzdolabında hangi rafta ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Mutfağın en çok kullanılan ve kesintisiz çalıştığı için en çok enerji harcayan beyaz eşyası buzdolabı, güvenli gıda tüketimi için hayatın vazgeçilmezidir. Enerji maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu cihazın çok dikkatli kullanması gerekir. Özellikle sıcakların tavan yaptığı şu günlerde doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Buzdolabı, mutfağın demirbaşı ve bütün yiyeceklerin saklanması da hayat kurtarıcıdır. Buzdolabının sebzelik kısmına konulması gerekenleri doğru ayarlamak gerekir. Bazı zamanlar ihmal edilen ve karıştırılan sebzelik gözü ne işe yarar, nasıl kullanılır? Gıdaların ömrünü kısalsın istemiyorsanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Buzdolabı, mutfağın demirbaşı ve bütün yiyeceklerin saklanması da hayat kurtarıcıdır. Buzdolabının sebzelik kısmına konulması gerekenleri hakikat ayarlamak gerekir. Birtakım vakitler ihmal edilen ve karıştırılan sebzelik gözü ne işe fayda, nasıl kullanılır? Besinlerin ömrünü kısalsın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Buzdolabı düzenlemesi mutfak düzeninde önemli bir rol oynamaktadır. Yemeklerin ve diğer gıdaların hijyenik kalması için ise buzdolabı düzeni ve tertibine büyük özen gösterilmesi gerekir. İşte buzdolabı yerleştirmenin püf noktalarını... Buzdolabı düzenlemesi, haftada bir yapılırsa hem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt