iltasyazilim
FD Üye
Malzemeleri
1 yumurta
1 kilogram un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gram dövülmüş ceviz
Üzeri İçin
250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
üç buçuk bardak su
yarım limon suyu
Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke ilave ettikten sonra, su ve süt karışımı ile yoğurun
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, üzerini örtüp bir saat dinlendirin
Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın
Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra, oklavayı çekin
Tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamurlara da aynı işlem yapın Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin
Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin
Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün En az 4 saat beklettikten sonra, istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın
Not : Şekerle, suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın
1 yumurta
1 kilogram un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gram dövülmüş ceviz
Üzeri İçin
250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
üç buçuk bardak su
yarım limon suyu
Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke ilave ettikten sonra, su ve süt karışımı ile yoğurun
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, üzerini örtüp bir saat dinlendirin
Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın
Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra, oklavayı çekin
Tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamurlara da aynı işlem yapın Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin
Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin
Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün En az 4 saat beklettikten sonra, istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın
Not : Şekerle, suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın