iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
Üzeri için gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim
Muhallebi kaynamaya başladıktan 23 dakika sonra ocağın altını kapatalım Hafif ılınınca mikserle 23 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım Buzdolabına koyarak, en az 23 saat bekletelim Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
Üzeri için gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim
Muhallebi kaynamaya başladıktan 23 dakika sonra ocağın altını kapatalım Hafif ılınınca mikserle 23 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım Buzdolabına koyarak, en az 23 saat bekletelim Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım