Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzluğa atılan balığın tadı değişir mi? Birkaç gün bekletenler...

Buzluğa atılan balığın tadı değişir mi? Birkaç gün bekletenler...
0
76

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
buzluga_atilan_baligin_tadi_degisir_mi_birkac_gun_bekletenler_1607516066_0821.jpg

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen balık tüketmemiz gereken en faydalı besinler arasında yer alıyor. Birçok faydası bulunduğu halde ülkemizde tüketimi az olan balığı haftada en az iki defa tüketilmesi gerekiyor. Balığın nasıl tüketilmesi gerektiğini konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Peki buzluğa atılan balığın tadı değişir mi? İşte cevaplar:

Balığın lezzetli olmasının yanında insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Özellikle çocukların yemesi gereken balığı yemenin vücudumuzun hemen hemen her yerine faydası bulunuyor. Balık; zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından herkesin düzenli olarak tüketmesi gereken bir besindir. Yaşadığı denize ve mevsimine göre değişmekle birlikte özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en 2 gün tüketmek gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, balığın insan sağlığı açısından kusursuz gıdalardan biri olduğunu söyledi. Anne sütünden sonra balığın en faydalı gıda olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Gökoğlu, bu dönemde palamudun bol olduğunu belirterek, “Bu dönemde en çok palamut, hamsi yenir. Antalya civarındakiler barbun yiyebilir. Sardalya bu mevsimde yağlı olduğu için tercih edilebilir. Karides de tercih edilebilir" dedi.

varGr_1607516354_7183.jpg

'HER YAŞTAN İNSAN BALIK ETİ YİYEBİLİR'

Balığın kusursuz bir gıda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökoğlu, “Toplumun balık eti tüketmesi hem kendi sağlıkları hem de çocukları açısından önemlidir. Balık etini özellikle bebekler, yaşlı insanlar, hamile kadınlar ve herkes yiyebilir. Vatandaşlarımız bol bol balık tüketsin" diye konuştu.

fKKEL_1607516453_1089.jpg

'KOKUYOR DİYE BALIK PİŞİRMİYORUZ!

Balık tüketimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Evlerde balık yapılırken 'Kokuyor' düşüncesiyle tüketimi az. Türkiye'de yıllık balık tüketimi 6-8 kilogram arasında. İskandinav ülkelerine ve Japonya'ya baktığımız zaman bu tüketimin çok fazla olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

JjCwn_1607516469_5999.jpg

BALIK BUZLUĞA GİRERSE NE OLUR?

Balığın taze tüketilmesinin daha iyi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökoğlu, “Balık buzdolabında 1 gün kadar bekleyebilir. Birkaç gün bekletenler var ama en sağlıklısı 1 gün bekletmek. Balığı buzluğa atabilirsiniz. Birkaç gün bekletenler var ama en sağlıklısı 1 gün bekletmek. Balığı buzluğa atabilirsiniz.
Balığın hücre yapısı buza girip donduğu zaman değişebiliyor. Lezzetinde değişim olabilir. Balığı taze tüketmek her zaman iyi"
diye konuştu.

NTcQT_1607516506_7966.JPG
 

Similar threads

Akdeniz, son vakitlerde bölgedeki balıkları yiyerek popülasyona ziyan veren balon balıklarıyla gündeme taşınıyor. Bu balık çeşidi, sadece bölgedeki balık popülasyonuna değil, ağları koparma yoluyla balıkçılara da ziyan veriyor. Kızıldeniz'den gelerek yeni yuvalarını Akdeniz yapan balon balıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte taptaze balıklar tezgahlarda yerini aldı. Vitamin, mineral ve proteince zengin balığı olan balığı haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye ediliyor. Balığı mevsiminde alıp dondurucu da saklamak mümkün mü? Dondurucuda koyulan balık nasıl saklanır Yanıtlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte taptaze balıklar tezgahlarda yerini aldı. Vitamin, mineral ve proteince zengin balığı olan balığı haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye ediliyor. Balığı mevsiminde alıp dondurucu da saklamak mümkün mü? Dondurucuda koyulan balık nasıl saklanır Yanıtlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Levrek, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto halinde de yapılabilir. Levrek, çipura, somon gibi balıkları doğru bir şekilde açıp ziyan etmeden fileto haline getirmek biraz beceri istese de pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabilir. Çok sağlıklı olan balığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
İnsan sağlığına yararları saymakla bitmeyen balık özellikle kış mevsiminde çok tercih ediliyor. Ülkemizde çok sevilen ve protein bakımından zengin olan balıkta bazı işletmelerin hileye başvurduğu öne sürüldü. Balığın taze görünmesi için bazı gıda boyalarıyla boyandığı ve parlak kalması için de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,522Konular
981,259Mesajlar
31,112Kullanıcılar
taneryaylaSon üye
Üst Alt