Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzluğa Koymalık Mantı

Buzluğa Koymalık Mantı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Buzluğa Koymalık Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Hamurun kıvamına göre su

İç Harcı İçin;


*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;


*Sıvı yağ
*Salça
*Pul biber
*Tuz
*Tereyağı

Buzluğa Koymalık Mantı Tarifi Yapılışı Unun içine tuzu katıp sadece suyla orta yumuşaklıkta, kesinlikle ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz Bu kıvam bizim mantımızı buzlukta da bozulmadan saklamamıza yardımcı olacak Hamuru dinlendirirken içini hazırlıyoruz Soğanı blendırdan geçiriyoruz Kıyma, karabiber ve tuzla birleştirip iyice yoğuruyoruz Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Böldüğümüz parçaları aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz ve kareler halinde kesiyoruz
Şayet buzluğa koyacaksak beklemeden bu şekilde buzluk poşetlerine yerleştiriyoruz Burada tek dikkat edilmesi gereken mantıları poşete koyarken katlanmaması Ben poşeti tezgaha yan koyup sıra sıra elimle diziyorum
Eğer pişireceksek tencereye suyumuzu kaynatmaya koyuyoruz Suyun içerisine mutlaka tuz atıyoruz ki mantılar kendini bırakmasın 15 dk sonra pişmiş bir şekilde alabilirsiniz Sos için de Salça, sıvı yağ ve pul biberi kavuruyoruz İçine 2 yemek kaşığı kadar su döküyoruz 2 dk Daha ocakta tutup alıyoruz
Servis esnasında üzerine tereyağı döküyoruz
Afiyet Olsun
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt