iltasyazilim
FD Üye
Buzluğa Koymalık Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Hamurun kıvamına göre su
İç Harcı İçin;
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
*Sıvı yağ
*Salça
*Pul biber
*Tuz
*Tereyağı
Buzluğa Koymalık Mantı Tarifi Yapılışı Unun içine tuzu katıp sadece suyla orta yumuşaklıkta, kesinlikle ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz Bu kıvam bizim mantımızı buzlukta da bozulmadan saklamamıza yardımcı olacak Hamuru dinlendirirken içini hazırlıyoruz Soğanı blendırdan geçiriyoruz Kıyma, karabiber ve tuzla birleştirip iyice yoğuruyoruz Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Böldüğümüz parçaları aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz ve kareler halinde kesiyoruz
Şayet buzluğa koyacaksak beklemeden bu şekilde buzluk poşetlerine yerleştiriyoruz Burada tek dikkat edilmesi gereken mantıları poşete koyarken katlanmaması Ben poşeti tezgaha yan koyup sıra sıra elimle diziyorum
Eğer pişireceksek tencereye suyumuzu kaynatmaya koyuyoruz Suyun içerisine mutlaka tuz atıyoruz ki mantılar kendini bırakmasın 15 dk sonra pişmiş bir şekilde alabilirsiniz Sos için de Salça, sıvı yağ ve pul biberi kavuruyoruz İçine 2 yemek kaşığı kadar su döküyoruz 2 dk Daha ocakta tutup alıyoruz
Servis esnasında üzerine tereyağı döküyoruz
Afiyet Olsun
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Hamurun kıvamına göre su
İç Harcı İçin;
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
*Sıvı yağ
*Salça
*Pul biber
*Tuz
*Tereyağı
Buzluğa Koymalık Mantı Tarifi Yapılışı Unun içine tuzu katıp sadece suyla orta yumuşaklıkta, kesinlikle ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz Bu kıvam bizim mantımızı buzlukta da bozulmadan saklamamıza yardımcı olacak Hamuru dinlendirirken içini hazırlıyoruz Soğanı blendırdan geçiriyoruz Kıyma, karabiber ve tuzla birleştirip iyice yoğuruyoruz Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Böldüğümüz parçaları aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz ve kareler halinde kesiyoruz
Şayet buzluğa koyacaksak beklemeden bu şekilde buzluk poşetlerine yerleştiriyoruz Burada tek dikkat edilmesi gereken mantıları poşete koyarken katlanmaması Ben poşeti tezgaha yan koyup sıra sıra elimle diziyorum
Eğer pişireceksek tencereye suyumuzu kaynatmaya koyuyoruz Suyun içerisine mutlaka tuz atıyoruz ki mantılar kendini bırakmasın 15 dk sonra pişmiş bir şekilde alabilirsiniz Sos için de Salça, sıvı yağ ve pul biberi kavuruyoruz İçine 2 yemek kaşığı kadar su döküyoruz 2 dk Daha ocakta tutup alıyoruz
Servis esnasında üzerine tereyağı döküyoruz
Afiyet Olsun