iltasyazilim
FD Üye
Buzluğa Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*10 Adet Yufka
*Haşlanmış Patates
*1 adet Soğan
*3 Yemek Kaşığı Un
*1 Yemek Kaşığı Sirke
*1 Su Bardağı Sıvı Yağ
*
*Patatesli iç için nane, pulbiber, tuz
Buzluğa Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizin kabuğunu soyup haşlayın(kolaylık oluyor)Patateslerimiz haşlandıktan sonra tencerimize sıvı yağı koyalım küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim, hafifçe pembeleştikten sonra ezdiğimiz patatesleri, naneyi, tuzu ve pulbiber ekleyip güzelce karıştıralım altını kapatıp soğumaya bırakalım (ılık da olabilir) Daha sonra sosumuzu hazırlayalım, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirke güzelce karıştıralım 1 adet yufkayı tezgaha serelim yarım ay kısmını sosumuzu sürelim ve katlayalım(Yarım ay şeklini alacak)Üstüne tekrar karışımdan sürelim yayalım;6 eşit parçaya bölüyoruz sigara böreği sarar gibi saralım(İsterseniz 1 yufkaya tamamen karışımdan sürüp üstüne 2 Yufkayı koyup da yapabilirsiniz 12 dilim börek çıkıyor)Bütün yufkalar bitince saklama kapına böreklerimizi yerleştirelim ağzını kapatıp buzluğa koyalım İstediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz Çıtır çıtır bir börek oluyor, buzluktan çıkardıktan sonra biraz bekleyin yalnız yumurta sarısını öyle sürün donduğu için susam üzerinde durmayabilir İnşallah beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun
*10 Adet Yufka
*Haşlanmış Patates
*1 adet Soğan
*3 Yemek Kaşığı Un
*1 Yemek Kaşığı Sirke
*1 Su Bardağı Sıvı Yağ
*
*Patatesli iç için nane, pulbiber, tuz
Buzluğa Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizin kabuğunu soyup haşlayın(kolaylık oluyor)Patateslerimiz haşlandıktan sonra tencerimize sıvı yağı koyalım küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim, hafifçe pembeleştikten sonra ezdiğimiz patatesleri, naneyi, tuzu ve pulbiber ekleyip güzelce karıştıralım altını kapatıp soğumaya bırakalım (ılık da olabilir) Daha sonra sosumuzu hazırlayalım, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirke güzelce karıştıralım 1 adet yufkayı tezgaha serelim yarım ay kısmını sosumuzu sürelim ve katlayalım(Yarım ay şeklini alacak)Üstüne tekrar karışımdan sürelim yayalım;6 eşit parçaya bölüyoruz sigara böreği sarar gibi saralım(İsterseniz 1 yufkaya tamamen karışımdan sürüp üstüne 2 Yufkayı koyup da yapabilirsiniz 12 dilim börek çıkıyor)Bütün yufkalar bitince saklama kapına böreklerimizi yerleştirelim ağzını kapatıp buzluğa koyalım İstediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz Çıtır çıtır bir börek oluyor, buzluktan çıkardıktan sonra biraz bekleyin yalnız yumurta sarısını öyle sürün donduğu için susam üzerinde durmayabilir İnşallah beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun