iltasyazilim
FD Üye
Buzluk İçin Asma Yaprak Tarifi İçin Malzemeler
*Asma Yaprağı
*Sıcak Su
*Soğuk Su
*Buz Dolabı Poşeti
*Lastik
Buzluk İçin Asma Yaprak Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba Benim gibi salamura yapmayı sevmeyenler saatlerce tuzu gitsin diye beklemek istemeyenlere geçen sene keşfettiğim bir yöntemi paylaşmak istedim Yapraklar kesinlikle kırılmıyor parçalanmıyor ya da çürümüyor Bizzat denenmiştir
Büyük derin bir tencerede su kaynatıyoruz
Kaynayan suya taze yaprakları atıp rengi dönene kadar kaynatıyoruz
Aşağı yukarı 5 dakika
Rengi sararan yapraklarımızı mutfak lavabosunda hemen soğuk suyla yıkıyoruz
Böylece daha uzun sure buzlukta saklayabiliriz
Soğuyan yapraklarımızı üst üste dizip fazla suyunu akıtıp poşetliyoruz
Fazla havasını alıp ağızlarını bağlıyoruz
8 aya kadar buzlukta kalabilir
Yaprağımızı sarmadan 20 dakika önce çıkarıp ılık suya bırakırsak hemen çözülecektir
Not : 2 kilo yapraktan 9 poşet cıktı Şimdilik 2 kilo yaptım 8 kilo daha yapmayı planlıyorum
Afiyet olsun
*Asma Yaprağı
*Sıcak Su
*Soğuk Su
*Buz Dolabı Poşeti
*Lastik
Buzluk İçin Asma Yaprak Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba Benim gibi salamura yapmayı sevmeyenler saatlerce tuzu gitsin diye beklemek istemeyenlere geçen sene keşfettiğim bir yöntemi paylaşmak istedim Yapraklar kesinlikle kırılmıyor parçalanmıyor ya da çürümüyor Bizzat denenmiştir
Büyük derin bir tencerede su kaynatıyoruz
Kaynayan suya taze yaprakları atıp rengi dönene kadar kaynatıyoruz
Aşağı yukarı 5 dakika
Rengi sararan yapraklarımızı mutfak lavabosunda hemen soğuk suyla yıkıyoruz
Böylece daha uzun sure buzlukta saklayabiliriz
Soğuyan yapraklarımızı üst üste dizip fazla suyunu akıtıp poşetliyoruz
Fazla havasını alıp ağızlarını bağlıyoruz
8 aya kadar buzlukta kalabilir
Yaprağımızı sarmadan 20 dakika önce çıkarıp ılık suya bırakırsak hemen çözülecektir
Not : 2 kilo yapraktan 9 poşet cıktı Şimdilik 2 kilo yaptım 8 kilo daha yapmayı planlıyorum
Afiyet olsun