iltasyazilim
FD Üye
Buzluk İçin Kasnak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı* tuz
*3 su bardağı* un
*Su
İçine:
*100 gr kadar kıyma ( Burada ölçüyü kendiniz belirleyebilirsiniz)
*1 adet kuru soğan
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
Buzluk İçin Kasnak Mantı Tarifi Yapılışı Öncelikle kaba unu, yumurtayı ve tuzu koyup bi tur karıştırın ve suyunu azar azar koyup sert bir hamur yoğurun
Hamur biraz dinlenirken ayrı bir yerde soğanı rendeleyin ve kıymanın üzerine döküp tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çok ince olmamak kaydıyla açıp kasnağın üzerine koyun Kasnağın delikli olan kısımlarına kıymalı harçtan azar azar koyup bir kat daha hamur açıp, onun üzerine koyup merdane ile bastırarak hamurun üzerinden geçin ve dikkatlice kasnaktan çıkartın
Mantıları buzluğa atacağımız için önce bir tepsi içine martıları dizin buzlukta 2025 dk dondurup buzdolabı poşetlerinin içine porsiyonluk koyup saklayabilirsiniz
*2 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı* tuz
*3 su bardağı* un
*Su
İçine:
*100 gr kadar kıyma ( Burada ölçüyü kendiniz belirleyebilirsiniz)
*1 adet kuru soğan
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
Buzluk İçin Kasnak Mantı Tarifi Yapılışı Öncelikle kaba unu, yumurtayı ve tuzu koyup bi tur karıştırın ve suyunu azar azar koyup sert bir hamur yoğurun
Hamur biraz dinlenirken ayrı bir yerde soğanı rendeleyin ve kıymanın üzerine döküp tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çok ince olmamak kaydıyla açıp kasnağın üzerine koyun Kasnağın delikli olan kısımlarına kıymalı harçtan azar azar koyup bir kat daha hamur açıp, onun üzerine koyup merdane ile bastırarak hamurun üzerinden geçin ve dikkatlice kasnaktan çıkartın
Mantıları buzluğa atacağımız için önce bir tepsi içine martıları dizin buzlukta 2025 dk dondurup buzdolabı poşetlerinin içine porsiyonluk koyup saklayabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.