iltasyazilim
FD Üye
Buzluk İçin Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 kilo un
*1 avuç tuz
*2 yumurta
*Su
İçi için:
*Yarım kilo kıyma
*İsteğe göre baharat
*1 soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Buzluk İçin Mantı Tarifi Yapılışı İlk olarak*hamur malzemelerimizi bir kaba alıyoruzYavaş yavaş su ilave ediyoruz Yapışmayan ve sert olacak şeklinde bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuz dinlenene kadar mantımızın içini hazırlayalım:
Ayrı bir kaba kıymamızı alalım Üzerine isteğe göre baharat, ince ince doğranmış soğanı ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğuralım
Dinlenen Hamurumuzu 4 bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz (ne çok ince ne çok kalın)
Herkesin yapma şekli ayrı olur tabi, ben bıçak yardımıyla kare olacak şeklinde hamurumu kesiyorumTek tek hepsine kıyma diziyorum ve kapatıyorum
Yaptığım tüm mantıları bir veya iki tepsiye ilave ediyorum (tepsinin altına un serptim yapışmasın diye) ve buzlukta 1015 dk kadar dinledirilir Mantılar donunca SON olarak derin dondurucu poşetlere koyup kaldırmak
*1 kilo un
*1 avuç tuz
*2 yumurta
*Su
İçi için:
*Yarım kilo kıyma
*İsteğe göre baharat
*1 soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Buzluk İçin Mantı Tarifi Yapılışı İlk olarak*hamur malzemelerimizi bir kaba alıyoruzYavaş yavaş su ilave ediyoruz Yapışmayan ve sert olacak şeklinde bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuz dinlenene kadar mantımızın içini hazırlayalım:
Ayrı bir kaba kıymamızı alalım Üzerine isteğe göre baharat, ince ince doğranmış soğanı ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğuralım
Dinlenen Hamurumuzu 4 bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz (ne çok ince ne çok kalın)
Herkesin yapma şekli ayrı olur tabi, ben bıçak yardımıyla kare olacak şeklinde hamurumu kesiyorumTek tek hepsine kıyma diziyorum ve kapatıyorum
Yaptığım tüm mantıları bir veya iki tepsiye ilave ediyorum (tepsinin altına un serptim yapışmasın diye) ve buzlukta 1015 dk kadar dinledirilir Mantılar donunca SON olarak derin dondurucu poşetlere koyup kaldırmak