iltasyazilim
FD Üye
Buzluk İçin Nohut (Çalışan Ve Okuyan Bayanlar Dikkat!) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilogram nohut
*2 litre kadar kaynar su
*3 silme çay kaşığı tuz
Buzluk İçin Nohut (Çalışan Ve Okuyan Bayanlar Dikkat!) Tarifi Yapılışı Çalışan veya okuyan bir kadınsanız yada sadece bir anne iseniz nasıl pratik tarifler aradığınızı anlıyorum Bu yüzden size küçük bi önerim var pratik tarif aramak yerine tarifleri pratikleştirin Benin yaptığım gibi İnanın çok işinize yarayacak Sürekli makarna köfte, pilav vs İle beslenmeyeceksiniz garanti veriyorum Tariflerim arasındaki Yaprak Sarmam (Buzlukta Saklanabilen) tarifine de bi göz atın tatil gününüzde uğraşmak istemezsiniz biliyorum ama bence bir defa da olsa uğraşın buzluğa atın 34 defa rahat edin Tabi bunlar sadece tavsiye gerisi size kalmış Yapıp yapmamak kendi tercihiniz
Biz geçelim tarifimize
Nohutları bir gece önceden kaynar su ile ıslatalım
İçine 3 çay kaşığı tuzumuzdan 1 kaşığını ekleyelim
Hadi gidip güzel bi uyku çekelim
Uyandık mı
Tamam şimdi nohutlarımızı, üzerlerini 4 parmak kadar geçecek kaynar suyumuzu, kalan 2 kaşık tuzumuzu düdüklümüze alalım
Düdüklümüzün kapağını kapatalım
Ocağımıza alalım
Altını en yüksek şekilde açalım
Düdüklümüzden sesler geldiği zaman ki bu kaynamış demektir altını sonuna kadar kısalım *Benim nohutlarım yaklaşık 2025 dakika gibi bi sürede pişti yanlış değilsem
Ama maalesef ki sizin Nohutları hakkında bi bilgim yok, yani bir şey söyleyemem
Altını kısalım başka bi işimiz varsa diycem ama mutlaka vardır onu halledelim
Yarım saat sonra düdüklümüzün altını kapatalım
Havasını bırakmasını sağlayalım
Şimdi bi iki tane alıp kontrol edelim pişmiş mi diye
Pişmişse ne âlâ ama pişmemişse tekrar ateşe alalım
Pişince bi süzgece alalım tüm nohutlarımızı
Şöyle bi 1015 dakika bırakalım ki hem suları süzülsün hem biraz soğusunlar
Bizde yeteri miktarda buzdolabı poşeti alalım
Kağıt ve kalemimizi de hazırlayalım
Nohutlarımız soğuduysa kişi sayısına göre poşetlerimize dolduralım
Kaç kişilik koyduysak kağıtlarımıza yazalım
Poşetlerimizin üzerine bant yardımı ile yapıştıralım
Son olarak buzluğumuza veya derin dondurucumuza yazılar yukarıda kalacak şekilde yerleştirelim
#NOT 1: Nohut fasülye gibi ürünler sıcak su ile ıslatılmadığı zaman pişme süresi artar Hiç ıslatmasanız daha iyi olur gibi bir şey olur Aklınızda bulunsun
#NOT 2: Nohutlarımızı ıslattığımız suya tuz eklememizin sebebi ise tuz pişme süresini kısaltır Yani nohutlarımızın o ıslattığımız suda bile biraz yumuşamış oluyor
NOT 3: Bi iki poşete de misafir koymanızı tavsiye ederim biz iki kişilik minik bi aileyiz Ama bazen eşimin arkadaşları gelebiliyor o yüzden hazırlıklı olmakta fayda var Bence sizde misafir payını koyun
~•~Kolay Gelsin~•~
~•~Afiyet Olsun~•~
*1 kilogram nohut
*2 litre kadar kaynar su
*3 silme çay kaşığı tuz
Buzluk İçin Nohut (Çalışan Ve Okuyan Bayanlar Dikkat!) Tarifi Yapılışı Çalışan veya okuyan bir kadınsanız yada sadece bir anne iseniz nasıl pratik tarifler aradığınızı anlıyorum Bu yüzden size küçük bi önerim var pratik tarif aramak yerine tarifleri pratikleştirin Benin yaptığım gibi İnanın çok işinize yarayacak Sürekli makarna köfte, pilav vs İle beslenmeyeceksiniz garanti veriyorum Tariflerim arasındaki Yaprak Sarmam (Buzlukta Saklanabilen) tarifine de bi göz atın tatil gününüzde uğraşmak istemezsiniz biliyorum ama bence bir defa da olsa uğraşın buzluğa atın 34 defa rahat edin Tabi bunlar sadece tavsiye gerisi size kalmış Yapıp yapmamak kendi tercihiniz
Biz geçelim tarifimize
Nohutları bir gece önceden kaynar su ile ıslatalım
İçine 3 çay kaşığı tuzumuzdan 1 kaşığını ekleyelim
Hadi gidip güzel bi uyku çekelim
Uyandık mı
Tamam şimdi nohutlarımızı, üzerlerini 4 parmak kadar geçecek kaynar suyumuzu, kalan 2 kaşık tuzumuzu düdüklümüze alalım
Düdüklümüzün kapağını kapatalım
Ocağımıza alalım
Altını en yüksek şekilde açalım
Düdüklümüzden sesler geldiği zaman ki bu kaynamış demektir altını sonuna kadar kısalım *Benim nohutlarım yaklaşık 2025 dakika gibi bi sürede pişti yanlış değilsem
Ama maalesef ki sizin Nohutları hakkında bi bilgim yok, yani bir şey söyleyemem
Altını kısalım başka bi işimiz varsa diycem ama mutlaka vardır onu halledelim
Yarım saat sonra düdüklümüzün altını kapatalım
Havasını bırakmasını sağlayalım
Şimdi bi iki tane alıp kontrol edelim pişmiş mi diye
Pişmişse ne âlâ ama pişmemişse tekrar ateşe alalım
Pişince bi süzgece alalım tüm nohutlarımızı
Şöyle bi 1015 dakika bırakalım ki hem suları süzülsün hem biraz soğusunlar
Bizde yeteri miktarda buzdolabı poşeti alalım
Kağıt ve kalemimizi de hazırlayalım
Nohutlarımız soğuduysa kişi sayısına göre poşetlerimize dolduralım
Kaç kişilik koyduysak kağıtlarımıza yazalım
Poşetlerimizin üzerine bant yardımı ile yapıştıralım
Son olarak buzluğumuza veya derin dondurucumuza yazılar yukarıda kalacak şekilde yerleştirelim
#NOT 1: Nohut fasülye gibi ürünler sıcak su ile ıslatılmadığı zaman pişme süresi artar Hiç ıslatmasanız daha iyi olur gibi bir şey olur Aklınızda bulunsun
#NOT 2: Nohutlarımızı ıslattığımız suya tuz eklememizin sebebi ise tuz pişme süresini kısaltır Yani nohutlarımızın o ıslattığımız suda bile biraz yumuşamış oluyor
NOT 3: Bi iki poşete de misafir koymanızı tavsiye ederim biz iki kişilik minik bi aileyiz Ama bazen eşimin arkadaşları gelebiliyor o yüzden hazırlıklı olmakta fayda var Bence sizde misafir payını koyun
~•~Kolay Gelsin~•~
~•~Afiyet Olsun~•~