iltasyazilim
FD Üye
Buzluk İçin Sigara Böreği (3 Çeşit ) Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet yufka
Patatesli iç için:
*5 adet orta boy patates
*1 adet orta büyük boy soğan
*Zeytinyağı yada sıvı yağ
*Salça yada domates sosu
*Pul biber
*Tuz
*Karabiber
Mantarlı iç için:
*1 kilo mantar
*1 yada 1 5 su bardağı rendelenmiş kaşar
*Kimyon
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanaklı iç için:
*Yarım kilo ıspanak
*1 çay bardağı çömlek peyniri yada lor peyniri
*1 orta boy soğan
*Pul biber
*Tuz
Buzluk İçin Sigara Böreği (3 Çeşit ) Tarifi Yapılışı Patatesli iç için;
Patatesleri haşlayalım ve çatal yardımıyla ezelim Soğanları yemeklik doğrayalım ve yağda kavuralım Salçayı da ekleyelim ve 2 dakika daha kavuralım Patatesleri ve baharatları da ekleyelim ve birkaç dakika daha kavuralım
Mantarlı iç için;
Mantarları yıkayalım ve fazla iri olmayacak şekilde doğrayalım Suyunu çekince biraz yağ ve baharatları ekleyelim 5 dakika daha kavuralım altını kapatalım Ilıyınca kaşarı ekleyelim ve karıştıralım
Ispanaklı iç için ;
Ispanakları yıkayalım ve doğrayalım Soğanları da yemeklik doğrayıp kavuralım ve ıspanakları da ekleyelim Sotelenince tuzu ve pulbiberi de ekleyelim ve altını kapatalım Ilıyınca peyniri de ilave edelim
İçlerimiz hazır artık böreklerimizi yapmaya geçebiliriz
Yufkalar büyük ise 16 parçaya bölün küçük ise 8 veya 12 parçaya bölün Benim yufkalarım büyüktü ben 16 parçaya böldüm Pizza dilimi şeklindeki parçalara iç koyun ve sarın Arzunuza göre 10 lu veya 20 li buzluk poşetlerine koyun Misafiriniz geldiğinde çok pratik oluyor
Benim hiç iç harcım kalmadı ve poşetlere 12’şer koydum 15 poşet çıktı
Şimdiden kolay gelsin
Ellerinize Sağlık
*10 adet yufka
Patatesli iç için:
*5 adet orta boy patates
*1 adet orta büyük boy soğan
*Zeytinyağı yada sıvı yağ
*Salça yada domates sosu
*Pul biber
*Tuz
*Karabiber
Mantarlı iç için:
*1 kilo mantar
*1 yada 1 5 su bardağı rendelenmiş kaşar
*Kimyon
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Ispanaklı iç için:
*Yarım kilo ıspanak
*1 çay bardağı çömlek peyniri yada lor peyniri
*1 orta boy soğan
*Pul biber
*Tuz
Buzluk İçin Sigara Böreği (3 Çeşit ) Tarifi Yapılışı Patatesli iç için;
Patatesleri haşlayalım ve çatal yardımıyla ezelim Soğanları yemeklik doğrayalım ve yağda kavuralım Salçayı da ekleyelim ve 2 dakika daha kavuralım Patatesleri ve baharatları da ekleyelim ve birkaç dakika daha kavuralım
Mantarlı iç için;
Mantarları yıkayalım ve fazla iri olmayacak şekilde doğrayalım Suyunu çekince biraz yağ ve baharatları ekleyelim 5 dakika daha kavuralım altını kapatalım Ilıyınca kaşarı ekleyelim ve karıştıralım
Ispanaklı iç için ;
Ispanakları yıkayalım ve doğrayalım Soğanları da yemeklik doğrayıp kavuralım ve ıspanakları da ekleyelim Sotelenince tuzu ve pulbiberi de ekleyelim ve altını kapatalım Ilıyınca peyniri de ilave edelim
İçlerimiz hazır artık böreklerimizi yapmaya geçebiliriz
Yufkalar büyük ise 16 parçaya bölün küçük ise 8 veya 12 parçaya bölün Benim yufkalarım büyüktü ben 16 parçaya böldüm Pizza dilimi şeklindeki parçalara iç koyun ve sarın Arzunuza göre 10 lu veya 20 li buzluk poşetlerine koyun Misafiriniz geldiğinde çok pratik oluyor
Benim hiç iç harcım kalmadı ve poşetlere 12’şer koydum 15 poşet çıktı
Şimdiden kolay gelsin
Ellerinize Sağlık