iltasyazilim
FD Üye
Buzluk Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1, 5 çay bardağı irmik
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
*1 paket vanilya (şerbet ocaktan alınınca eklenecek)
Üzeri için;
*Ceviz yada fındık
Buzluk Şekerparesi Tarifi Yapılışı Bizler bir şeyleri önceden hazırlayıp hazırda bulundurmayı*seven hanımlarız Şekerparenizi önceden yapıp hazırda bulundurabilirsiniz Marketten hazır alıp onu şerbetlendirmek yerine önceden şekerparenizi yapıp zamanı gelince bunu şerbetlendirin derim
Gelelim şekerparenin yapımına:
Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini koyun, iyice karıştırın Yumurtaları ilave edin, karıştırmaya devam edin Diğer malzemeleri de ilave edin ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine ceviz ekleyip 180? C fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin O tepside buzunu çözdükten sonra sizde şerbetini kaynatın Aşağı yukarı 1 saatte buzunu çözünüyor
Şerbeti için,
Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra bir kaç damla limon suyu ilave edin 34 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
Şerbeti kaynakken çözünmüş olan şekerparelerinizin üzerine dökün
Bu aşamada dökerken eğer hemen çekiyorsa şerbetini kontrollü dökün, * şerbetin tamamını kullanmayın Yani şekerparenin durumuna göre kontrollü ayarlayın Deneyeceklere Afiyet olsun*?
*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 çay bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1, 5 çay bardağı irmik
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
*1 paket vanilya (şerbet ocaktan alınınca eklenecek)
Üzeri için;
*Ceviz yada fındık
Buzluk Şekerparesi Tarifi Yapılışı Bizler bir şeyleri önceden hazırlayıp hazırda bulundurmayı*seven hanımlarız Şekerparenizi önceden yapıp hazırda bulundurabilirsiniz Marketten hazır alıp onu şerbetlendirmek yerine önceden şekerparenizi yapıp zamanı gelince bunu şerbetlendirin derim
Gelelim şekerparenin yapımına:
Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini koyun, iyice karıştırın Yumurtaları ilave edin, karıştırmaya devam edin Diğer malzemeleri de ilave edin ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine ceviz ekleyip 180? C fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin O tepside buzunu çözdükten sonra sizde şerbetini kaynatın Aşağı yukarı 1 saatte buzunu çözünüyor
Şerbeti için,
Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra bir kaç damla limon suyu ilave edin 34 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
Şerbeti kaynakken çözünmüş olan şekerparelerinizin üzerine dökün
Bu aşamada dökerken eğer hemen çekiyorsa şerbetini kontrollü dökün, * şerbetin tamamını kullanmayın Yani şekerparenin durumuna göre kontrollü ayarlayın Deneyeceklere Afiyet olsun*?