iltasyazilim
FD Üye
Buzlukda Kesme Hamurdan Hingel Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 tane yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
Buzlukda Kesme Hamurdan Hingel Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere kolay bir tarif paylaşacağım
1
*Kabın içine unu, tuz ve yumurtayı koyup, aldığı kadar suyla hamur yoğuruyoruz
*Hamuru 1015 dakika dinlendirdikten sonra iki bezeye bölüp, hamurumuzu 12 mm kalınlığında yayalım
*5×5 cm ölçüde baklava şeklinde keselim
*Kestiğimiz hamurları bir tepsinin içine dizip, derin dondurucuya koyarak hamurların sertleşmesini sağlayalım
*Sonra hamurlar sertleşdikten sonra, dondurucudan alıp, buzdolabı poşetlerine yerleştiriyoruz ve tekrar kestiğimiz hamurları derin dondurucuda muhafaza ediyoruz
Not: Kestiğimiz Hamur çok rahat buz dolabından çıkarıp çabucak pişirip yiyebilirsiniz
*1 kg un
*1 tane yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
Buzlukda Kesme Hamurdan Hingel Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere kolay bir tarif paylaşacağım
1
*Kabın içine unu, tuz ve yumurtayı koyup, aldığı kadar suyla hamur yoğuruyoruz
*Hamuru 1015 dakika dinlendirdikten sonra iki bezeye bölüp, hamurumuzu 12 mm kalınlığında yayalım
*5×5 cm ölçüde baklava şeklinde keselim
*Kestiğimiz hamurları bir tepsinin içine dizip, derin dondurucuya koyarak hamurların sertleşmesini sağlayalım
*Sonra hamurlar sertleşdikten sonra, dondurucudan alıp, buzdolabı poşetlerine yerleştiriyoruz ve tekrar kestiğimiz hamurları derin dondurucuda muhafaza ediyoruz
Not: Kestiğimiz Hamur çok rahat buz dolabından çıkarıp çabucak pişirip yiyebilirsiniz