Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
imagesbuzluktaetsaklayanlardikkat5add5294a4253





Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gercek Hanımların etleri değerlendirmede en cok kullandıkları yontem ise buzlukta dondurmak Ancak bu konuda ozellikle sağlık acısından dikkat edilmesi gereken pek cok husus var

Oncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parcalara ayırın Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gun, buzlukta birkac hafta, 18 derecede ise 3 ay saklanabilir Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında cozdurulur Cozdurulen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir Cunku cozme sırasında ustunde mikrop ureyebilir Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir

Bunun yanında Cok fazla et tuketiminden kacının Etle birlikte sebze tuketin Etlerin yağlı kısımlarının tuketmeyin İc yağları yemeklerde kullanmayın
 
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt