Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buzlukta Mısır Saklama

Buzlukta Mısır Saklama

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Buzlukta Mısır Saklama Tarifi İçin Malzemeler

*Dilediğiniz kadar mısır

Buzlukta Mısır Saklama Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar
Marketlerden konserve veya dondurulmuş şekilde aldığım mısırı bu sene dondurucuya kendim atmaya karar verdim İyi ki de yapmışım Çünkü gayet ekonomik oldu Pazardan 10 tane mısırı 5 lirayı aldım Şimdi tam da mısır zamanı inanın koca bir kap dolu mısır çıktı Mutlaka sizde deneyin Çünkü özellikle salatalarda hepimizin kullandığı bir malzeme
Öncelikle mısırları haşlayıp soğumaya bırakın Benim mısırlarım çok tazeydi normal tencerede 20 dk pişti Daha sonra ister bıçakla ister elinizle ayıklayın Ben elimle ayıklamayı tercih ettim çünkü bıçakla kesince mısırlar ziyan oluyor Elinizle ayıklamanın kolay yolunu paylaşacağım sizinle Öncelikle mısırın iki yada üç sırasını baştan sonuna kadar ayıklayın Daha sonra her sırayı baş parmağınızla boşluğa doğru bastırdığınızda gayet kolay bir şekilde ayıklanmış oluyor (resimlerde göstermeye çalıştım Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt