iltasyazilim
FD Üye
Buzlukta Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*3 patlıcan (karnıyarıklık)
*8 adet sarımsak
*2 adet domates
*Karabiber
*Sıvı yağ
Bekleme Suyu İçin;
*Tuz
*Su
Buzlukta Patlıcan Tarifi Yapılışı
Kışlık patlıcan konservesini geçen sene tarif etmiştim Bu sene farklı bir tarif denedim oldu Sizlerle paylaşmak istiyorum
Önce patlıcanları uzunlamasına kesip yarım ay şekli veriyoruz Tuzlu su dolu kapta bekletirken patlıcanları biz sarımsakları soyup doğruyoruz Domatesi de doğrayıp bekliyoruz Siyah suyunu atınca bolca yağ koyduğumuz tencereye yağ ısınınca önce sarımsak sonra patlıcan ve sonra domatesleri ekliyoruz Domates az çünkü konserve yaptık kışın ekleyebiliriz
*3 patlıcan (karnıyarıklık)
*8 adet sarımsak
*2 adet domates
*Karabiber
*Sıvı yağ
Bekleme Suyu İçin;
*Tuz
*Su
Buzlukta Patlıcan Tarifi Yapılışı
Kışlık patlıcan konservesini geçen sene tarif etmiştim Bu sene farklı bir tarif denedim oldu Sizlerle paylaşmak istiyorum
Önce patlıcanları uzunlamasına kesip yarım ay şekli veriyoruz Tuzlu su dolu kapta bekletirken patlıcanları biz sarımsakları soyup doğruyoruz Domatesi de doğrayıp bekliyoruz Siyah suyunu atınca bolca yağ koyduğumuz tencereye yağ ısınınca önce sarımsak sonra patlıcan ve sonra domatesleri ekliyoruz Domates az çünkü konserve yaptık kışın ekleyebiliriz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.