iltasyazilim
FD Üye
Buzlukta Sandal Sefası (Kabak Şoklama) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kabak (dilerseniz fazlası)
*1 litreye yakın su
Buzlukta Sandal Sefası (Kabak Şoklama) Tarifi Yapılışı Öncelikle tencereye su konulur ve kaynamaya bırakılır, ve ya şu ısıtıcısın da kaynatıp tencereye de alınabilir*Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye uzunlamasına kesilir, Bi tatlı kaşığıyla kesilen kanalların içi oyulur, oyulan iç ayrı bir kaseye alınır, kabakların oyuna işlemi bittiğinde kaynar suya atılır ve 1 dakika tencerede kaynatılır, çıkarılır soğuk suya atılır, kabaklar süzdürülüp kağıt havluyla kurulanır ve buz dolabı poşetine vakumlanarak koyulur*Kabak içleri küp küp doğranır buzdolabı poşetine doldurup vakumlanır, dilerseniz sabah kabaklı yumurta için dilerseniz dolma, karnıyarık harç için kullanabilirsiniz Afiyet olsun
*1 kilo kabak (dilerseniz fazlası)
*1 litreye yakın su
Buzlukta Sandal Sefası (Kabak Şoklama) Tarifi Yapılışı Öncelikle tencereye su konulur ve kaynamaya bırakılır, ve ya şu ısıtıcısın da kaynatıp tencereye de alınabilir*Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye uzunlamasına kesilir, Bi tatlı kaşığıyla kesilen kanalların içi oyulur, oyulan iç ayrı bir kaseye alınır, kabakların oyuna işlemi bittiğinde kaynar suya atılır ve 1 dakika tencerede kaynatılır, çıkarılır soğuk suya atılır, kabaklar süzdürülüp kağıt havluyla kurulanır ve buz dolabı poşetine vakumlanarak koyulur*Kabak içleri küp küp doğranır buzdolabı poşetine doldurup vakumlanır, dilerseniz sabah kabaklı yumurta için dilerseniz dolma, karnıyarık harç için kullanabilirsiniz Afiyet olsun