iltasyazilim
FD Üye
Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*Aldığı kadar un
*Yarım çay*bardağından biraz az sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*45 bardak su
*Bir dilim limon
İçi için;
*Ceviz
Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü) Tarifi Yapılışı Not yoğurt yumusak olmasi için harika bi lezzet oklavadan cekme büzme
1
*Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyalım Kaynamaya bırakalım 15 dk kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim
*5 dk daha kaynasın Ocaktan alalım, soğusun
*Hamuru bezeye ayrılır
*Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülür
*Un ile bezeler açılır Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız
*Sonrasında üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın
*Oklavanın her iki ucundan ortasına doğru hamuru bizin ve dikkatlice hamuru çıkartın
*23 parmak genişliğinde parçalara keserek fırın kabına dizin
*Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün fırında*pişirin
*Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edin Afiyet olsun
*Aldığı kadar un
*Yarım çay*bardağından biraz az sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*45 bardak su
*Bir dilim limon
İçi için;
*Ceviz
Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü) Tarifi Yapılışı Not yoğurt yumusak olmasi için harika bi lezzet oklavadan cekme büzme
1
*Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyalım Kaynamaya bırakalım 15 dk kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim
*5 dk daha kaynasın Ocaktan alalım, soğusun
*Hamuru bezeye ayrılır
*Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülür
*Un ile bezeler açılır Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız
*Sonrasında üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın
*Oklavanın her iki ucundan ortasına doğru hamuru bizin ve dikkatlice hamuru çıkartın
*23 parmak genişliğinde parçalara keserek fırın kabına dizin
*Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün fırında*pişirin
*Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edin Afiyet olsun