Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü)

Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*Aldığı kadar un
*Yarım çay*bardağından biraz az sıvı yağ
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için;


*4 bardak şeker
*45 bardak su
*Bir dilim limon

İçi için;


*Ceviz

Büzme Baklavam (Yahyalı Usulü) Tarifi Yapılışı Not yoğurt yumusak olmasi için harika bi lezzet oklavadan cekme büzme

1
*Şeker ve suyu tencereye alarak ocağa koyalım Kaynamaya bırakalım 15 dk kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim
*5 dk daha kaynasın Ocaktan alalım, soğusun
*Hamuru bezeye ayrılır
*Bezelerin üzerine nemli bir bez örtülür
*Un ile bezeler açılır Açabildiğiniz kadar ince açmalısınız
*Sonrasında üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın
*Oklavanın her iki ucundan ortasına doğru hamuru bizin ve dikkatlice hamuru çıkartın
*23 parmak genişliğinde parçalara keserek fırın kabına dizin
*Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün fırında*pişirin
*Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edin Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt