Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

By-pass sonrası beslenme

By-pass sonrası beslenme
0
156

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Kalp damar hastalığınız ilerlediyse, by-pass olmanız gerekiyorsa ya da olmuşsanız size tavsiye ettiğim beslenme malumatlarını okumanızı tavsiye ederim . 20 yıllık meslek hayatımda deneyimlediğim durumlar doğrultusunda en gerçek malumatları size vermek istiyorum.

Kalp damar illeti yaşıyorsanız ve bu yüzden kalp ameliyatı olduysanız ya da by-pass olduysanız ; ameliyat sonrasında hekimler kelle paça çorbası tavsiye ederler. Bunun emeli kemiklerin süratli kaynaşması içindir. Ama kelle paça çorbası sakatat kümesine girer ve maatteessüf vesair damarlarınızı tıkayacak yağ çeşidi içerir. Bu yüzden her gün yağı alınmış kemik iliği çorbası tüketilirse daha müsait olacaktır. Bir ay boyunca yağsız kemik iliği çorbası tüketebilirsiniz.

By-pass sonrasında hastalarımız artık et yememeleri gerektiğini düşünüyor. Et yiyebilirsiniz. Daha çoğunlukta ve sık ölçüde olmak üzere balık yiyebilirsiniz (haftada 2-3 kez) . Al et, beyaz et yiyebilirsiniz. Bunlar yalnızca kızartılmış ya da kavrulmuş olmamalı. Fırında, ızgara ya da haşlama olarak tüketebilirsiniz.

Kullanılacak yağ çeşidi epeyce kıymetli. En sık rastladığımız şey tereyağ tasarrufunun devam etmesi. Terayağının günlük yiyeceklerle tüketilecek ölçüsü 5-10 gram arası olmalıdır (kahvaltı ya da yiyecek içinde). Yemeklerde yalnızca zeytinyağı kullanmanız ise tam olarak kalp damar sıhhatini korumuyor. Hem Ayçiçek, hem zeytinyağ birlikte kullanılmalı. Zeytinyağının hizmeti kan damarlarımızdaki berbat huylu yağları karaciğere taşımaktır. Lakin karaciğerden dışarı atılmasını sağlayan yağ çeşidi ise Ayçiçek yağıdır. Yalnızca zeytinyağ tüketirseniz karaciğerinizde yağlanma başlayabilir ve siz sağlıklı besleniyorum bu nereden çıktı diyebilirsiniz. Yemek pişirme esnasında evvel Ayçiçek yağı kullanın. Sonra yemek soğumaya yakın zeytinyağı ek edin. Bu biçimde en sağlıklı halde vücudunuza yağ almış olursunuz.

Kurubaklagil çeşitleri içinde yüksek posa içermesinden ötürü haftada 2-3 kere tüketmeniz gereken bir yiyecek öbeğidir.

Meyveler de posa içerir lakin çokça tüketim yapıldığında vücut onları yağa dönüştürerek depolama prosedürünü seçer. Ölçüsü abartmamakta yarar var.

Süt yoğurt öbeğinde light eserler tercih edebilirsiniz. Şayet onların lezzetinden hoşlanmıyor ve bu yüzden tüketmiyorsanız inek sütünden yapılmış eserleri tercih edin. Koyun , manda , keçi sütlerinin doymuş yağ ölçüsü daha yüksektir ve vücuttaki bed huylu yağların artmasını sağlar.

Zerzevat tüketimi gün içinde muaftır. Çiğ olarak gün uzunluğu tüketebilirsiniz. Kalorisi yok denecek kadar azdır ve kan şekerinizi yükseltmez. Pişmiş hale gelince yapısı değişir ve bu yüzden günde 1-2 porsiyon pişmiş zerzevat alabilirsiniz. Şayet içine et katacaksanız yemeğe yağ kullanmayın.

Kuruyemişler çok tüketildiğinde sıhhate yararlı değil zararlı hale gelirler ceviz için günlük rakam 1-2 adet, fındık için 5-6 adet, badem için 5-6 adet, çiğ badem için 8-10 adet, çiğ fındık için 8-10 adet, kabak çekirdeği için yarım çay bardağı. Lütfen bu ölçülerin üzerine çıkmayınız.

Günde 8-10 bardak su tüketiniz. Çay kahve ölçüsünü azaltınız.

Coumadin kullanımız varsa kiraz, vişne, portakal, avakado tüketimi yapmayınız. K vitamini içeren tüm yiyeceklerden uzak durunuz.

Tertipli olarak yürüyüş yapmaya çalışınız. Ruh ve vücut sıhhati için yürüyüş için her fırsatı değerlendirin.

Sağlıklı günler dilerim.

 
858,505Konular
982,608Mesajlar
33,036Kullanıcılar
TorquuSon üye
Üst Alt