iltasyazilim
FD Üye
C Vitamini Zayıflatır Mı veri verir misiniz?
Vitamin haplarının bazılarının zayıflatıcı ya da kilo almayı yavaşlatıcı etkiler yaptığı ABD de yapılan bir araştırmada ortaya çıkarılmıştır Yaşları 18 ile 70 arası olan bir bayan deneyde kullanılan grubunda kalsiyum minerali içeren vitamin destekleri verilerek sonuçlar gözlemlenmiştir
Deney sonuçlarına göre bilhassa orta yaş ve üstü bayanlarda kalsiyum eksikliğinin kilo almaya ve şişmanlamaya niçin olduğu açığa çıkartılmıştır
C Vitamini suda kolay çözülür C Vitamini beyaz kristal toz halindedir Besin maddelerinde yer alan Askorbik Asit hava ile temasi sonucu okside olur ve vitamin etkisini kaybederÇig beslenme maddelerinde Askorbik Asidi okside edecek enzim yer alir ve bu enzim besin maddesi saglamken aktivite göstermemektedir Kesme ya da soyma gibi durumlarda enzim aktifleserek Askorbik Asidi okside eder Bu enzimin aktivitesi bakir iyonu varliginda artmaktadir
C vitamini: Limon, portakal, çilek, greyfurt, kivi, dolmalık biber, enginar, brokoli, fasulye, maydanoz, kuşburnu ve ahudududa bulunur Serbest radikallere karşı savunma mekanizması geliştirir *
Vitamin haplarının bazılarının zayıflatıcı ya da kilo almayı yavaşlatıcı etkiler yaptığı ABD de yapılan bir araştırmada ortaya çıkarılmıştır Yaşları 18 ile 70 arası olan bir bayan deneyde kullanılan grubunda kalsiyum minerali içeren vitamin destekleri verilerek sonuçlar gözlemlenmiştir
Deney sonuçlarına göre bilhassa orta yaş ve üstü bayanlarda kalsiyum eksikliğinin kilo almaya ve şişmanlamaya niçin olduğu açığa çıkartılmıştır
C Vitamini suda kolay çözülür C Vitamini beyaz kristal toz halindedir Besin maddelerinde yer alan Askorbik Asit hava ile temasi sonucu okside olur ve vitamin etkisini kaybederÇig beslenme maddelerinde Askorbik Asidi okside edecek enzim yer alir ve bu enzim besin maddesi saglamken aktivite göstermemektedir Kesme ya da soyma gibi durumlarda enzim aktifleserek Askorbik Asidi okside eder Bu enzimin aktivitesi bakir iyonu varliginda artmaktadir
C vitamini: Limon, portakal, çilek, greyfurt, kivi, dolmalık biber, enginar, brokoli, fasulye, maydanoz, kuşburnu ve ahudududa bulunur Serbest radikallere karşı savunma mekanizması geliştirir *