Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çabucak Pişi

Çabucak Pişi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çabucak Pişi Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet çiğ ekmek hamuru (Fırından pişmemiş ekmek alınıyor )
*Kızartmak için sıvı yağ

Çabucak Pişi Tarifi Yapılışı Fırından aldığımız çiğ ekmek hamurları henüz kabarmamışsa bir kaba koyup sararak kabarmasını bekliyoruz (Genellikle kabarmış hamur bulunuyor ) Derince bir kızarma tenceresine pişileri attığımızda üzerine çıkacak kadar yağ koyup kızdırıyoruz Küçük bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyup hamurumuzla birlikte ocağın başına geçiyoruz Elimizi ıslatıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz Ortasını elimizde delerek simit şekli veriyoruz Hemen kızgın yağa atıp iki yönlü kızartıyoruz Bir yandan döküp bir yandan kızaranları alıyoruz Çabucak oluyor Kahvaltı ve ikindi çayları için çok kolay bir atıştırmalık Afiyetle Not:Ben bazen bildiğimiz yuvarlak pişi şekli veriyorum Bazen de hamuru merdane ile açıp kare, üçgen, daire şeklinde kesip minik lokmalık pişiler yapıyorum Açmadan kızartmak daha kolay olduğu için bu tarifi verdim

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt